„Изгубената Витоша“ в кино „Люмиер Лидл“ на 13 февруари

13.02.2020, четвъртък, ще бъде кино вечер, посветена на Витоша. Ще се проведе в Кино „Люмиер Лидл“ от 19:00.


Витоша е нашето богатство. Точно заради това решихме и да създадем това събитие. Така повече хора могат да видят в какво състояние се намира планината и защо трябва да се полагат повече грижи за нея.

Ще бъдат представени филмите „Шишарки“ и „Обратна връзка“ на Атанас Дойчев – две 100-процентови класики в скромната (като брой заглавия) българска МТБ кинематография.
Последният представен филм ще бъде: „Изгубената Витоша“ на Никола Багаров.

След това ще проведем и дискусия, свързана с възможностите за подобряване на състоянието, в което се намира Витоша. В дискусията ще вземат участие хора с богат опит и дълго минало, свързано с планината.

Реклама

„Изгубената Витоша“ е филм с участието на братята Стоян и Явор Пейчинови (знаем си ги като Танеца и Явката) и техния приятел Йоан Нейчев (един от топ-спускачите в България през последните няколко години), Мария Ранглелова и баба Тошка от заслона на „Бай Кръстьо“. Режисиран и заснет е от Nikola Bagarov, по-известен със зимния късометражен документален филм „Perception Of Freedom“. Както се досещате, това няма да е просто поредния байк филм с добро каране (макар че такова има!), защото създателите му искат да наблегнат и на един социален проблем – че в последните години Витоша става все по-трудно достъпна за хората, които искат да спортуват там активно и да я ползват за отдих.

В есенните дни на 2019 г. група младежи честват една година, откакто Витоша е недостъпна за колоездачи. В търсене на изгубената за тях Витоша, реализират проект, показващ затруднения достъп до планината след спирането на добре познатия ни лифт „Бай Кръстьо“.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=31MV2PL7raI
Следете събитието за повече информация!
Споделете с приятели и доведете приятели!

13.02.2020
Кино „Люмиер Лидл“
19:00
Бъдете там!

https://web.facebook.com/events/478886273001761/