MAXXIS BIKE Transalp 2020: три въпроса към един 18-годишен участник

За да ви запознаят с многообразието от участници в многоетапното състезание Транс Алп и техните истории, организаторите направиха това кратко интервю с един младеж на 18 г., Камден Гилис от щата Колорадо, САЩ, който през 2019 г. за пръв път се включи в тази световноизвестна надпревара.

Твоето BIKE Transalp преживяване в три думи?
Спиращо дъха, славно, незабравимо.

Ти караше с твоя съотборник и добър приятел Сам. Превърна ли се BIKE Transalp в предизвикателство и за приятелството ви?
За някои може би това се случва, но аз и Сам станахме дори още по-близки приятели. Не си спомням нито една ситуация, в която да съм се ядосал на Сам за нещо, или пък тоя на мен. Не сме спирали да си бъбрим нито за миг. Не само, че си говорехме, но и песни пяхме, срещнахме нови хора, опитвахме се да научим заден баланс и винаги завършвахме деня с добро настроение.

Какво ви накара да пътувате чак от Америка за BIKE Transalp в Европа?
BIKE Transalp ми беше в акъла още от 2016 г., когато моят баща и съотборникът му се включиха в състезанието и завършиха успешно. Оттогава с баща ми правехме планове да се завърнем отново. Проработи чак за 2019 г. и успях да убедя Сам да ми стане съотборник. Така билетите ни за участие станаха наш подарък по случай завършването на училище и рождените ни дни. Единствено съжалявам, че в последния момент баща ми не успя да дойде с нас.

––––––––––

Повече информация за маршрута може да намерите тук: https://bike-transalp.de/en/
Регистрацията се извършва на адрес: https://www.online-registration.de/index.php?sec=start&lang=en

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>