Още видео #6

Брандън Семенук и Рупърт Уокър с пети шедьовър за RAW 100; Историята на един млад планински колоездач от Непал; По-бързи ли са т.нар. Mullet bikes от 29-ките?; Видеорепортаж с най-интересното от Red Bull Rampage 2019.


Brandon Semenuk Builds an MTB Playground in Utah | Raw 100, Version 5

Магьосникът на две колела Брандън Семенук в тандем с майстора във видеозаснемането Рупърт Уокър за пета поредна година правят клип за поредицата Raw 100 на Red Bull. И за пореден път впечатляват с всичко пред и зад камерата. Този път мястото е Юта, където Семенук и компания са използвали естествените дадености на „извънземния“ терен, за да създадат „слоупстайл трасе“, каквото няма никъде другаде.

https://youtu.be/mox_rXLM27M

RJ Ripper – A Tribe Story

Този филм на Джоуи Шуслер и Yeti е почти пълнометражен, но вероятно няма да усетите как ще минат тези двайсетина минути, защото той разказва една наистина интересна история, може би невъзможна в обществата на Западна Европа и Северна Америка. История за един млад планински колоездач, Rajesh (RJ) Magar, в една далечна страна (Непал), в която да започнеш да караш планински велосипед може да е много по-трудно, отколкото изобщо можем да си представим…

https://youtu.be/xx95q7l-A5w

Реклама

Are 29/27.5″ Mullet Bikes Faster Than 29ers?

Велосипедите с по-голямо предно колело, по конкретно с 29″ отпред и 27.5″ отзад, стават все по-често срещани в каталозите на производителите. Засега ги наричат Mullet bikes, което за мен лично е непреводимо, но за момента тона не е най-важното. Теорията зад този тип велосипеди е, че по-голямото предно колело гази по-добре препятствията и носи стабилност, а по-малкото задно подобрява завиването и маневреността, а също така позволява и по-голям ход на окачването, по-ниско разположена седалка и т.н. Въпросът обаче е дали практиката ще потвърди теорията, т.е. дали новия тип байкове са по-бързи от тези с еднакъв размер на колелата? Трудно е да се каже, дори и след целенасочени експерименти, но все пак вижте един интересен опит от страна на Pinkbike да дадат отговор на този въпрос.

https://youtu.be/fokcaedztic

Was This The Best Red Bull Rampage Yet?

Ако не сте имали време да гледате Red Bull Rampage 2019 в цялата му продължителност, този подробен видеорепортаж е чудесно обобщение на всичко, което се случи по скалите във Върджин, щата Юта. Можете да прочетете и репортажа от събитието в МТБ-БГ: https://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2019/7838-events-world-2019-red-bull-rampage.

https://www.youtube.com/watch?v=itqCJyxYEJQ

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>