Ендуро Гарванец 2019 | 1-3 ноември

Зная, че всички редовни участници в това врачанско събитие, вече знаят за него и даже са запълнили изцяло легловата база в с. Згориград и околностите, но все пак не пречи този анонс да го има и официално на страниците на МТБ-БГ. Когато се появи първоначалната информация за Ендуро Гарванец, реших да изчакам  да се понатрупат повече подробности, но оттогава организаторите работят здраво по трасетата и пускат всеки ден по някоя нова снимка или по някой спомен от предишните издания, така че ако чакам всичко да се събере накуп, ще трябва да чакам до последния ден…

Затова ето адреса, на който може да следите всички новости около събитието: https://web.facebook.com/events/517948325670883/.

Ето го и краткия първоначален анонс на организаторите:

И тази година ще спазим традицията в края на сезона да ви покажем що е то B04. Събитието отново ще е с цел да се съберем и да покараме заедно колела и да се забавляваме по пътеките на прекрасния Врачански Балкан, без да се състезаваме с часовника. Тази година ще ви предложим 8 разнообразни пътеки. Ще дебютира и изцяло нов култов етап – 5+ км истинско забавление, който сме сигурни, че ще се хареса на всеки. Ще има разбира се къмпинг-парти зона за подобаващ завършек на деня. Очаквайте програма и още подробности скоро, ние вече работим по пътеките.

Реклама

А това е формуляра за записване: https://forms.gle/pVtyk23YwaXGGeoa8. Важно е да го попълните, ако смятате да участвате, защото това ще позволи на организаторите да планират правилно извозванията и останалата логистика.

Покрай регистрацията е добре да се запознаете и с основните правила в това събитие. Аз самият ще добавя, че пътеките във Врачанския Балкан са едни от най-трудните, по които съм се опитвал да карам, така че човек не бива да подценява терена в нито един момент. Но за любителите на технични терени предизвикателството си го бива! Новост за 2019 г. ще бъде една пътека с дължина 5 км, която се очаква да бъде и доста по-лесна от характерните за района БОЧ-ове. Така че при нарастващия интерес към събитието и все повече участници в него, организаторите ще се постараят да има по нещо за всеки. Таксата за участие е 40 лв. и включва подготвяне и маркиране на пътеките и извозване.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>