Витоша приема големия финал на Българските даунхил серии през уикенда

На 12 и 13 октомври трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци ще приеме шестия, финален кръг на Виваком даунхил серии 2019.  Събитието Home Mountain Bike Cup е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София – европейска столица на спорта“.

За седма поредна година традиционното състезание на Витоша в края на сезона ще предизвика някои от най-добрите колоездачи от всички краища на страната.  До момента за участие в зрелищната надпревара са записани близо 100 човека, а регистрацията все още е активна до събота следобед.

Като част от събитието в петък вечер, 11 октомври, в 18:00 в клуб „Суич“ при НДК, ще бъде официално открита изложба с „Най-добрите кадри от сезона“ с избрани фотографии на някои от най-изявените родни „екшън“ фотографи. Вечерта ще продължи с много музика и партито по случай закриването на сезона, входът е свободен и всеки е добре дошъл.

Съботният ден, 12 октомври, е отреден за тренировки и запознаване с трасето, а в неделя, 13 октомври, в 12:00 ч. ще започнат квалификациите, а точно в 15:00 финалите. Трасето за състезанието е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни участъци, корени, камъни, големи скокове, различни естествени и изкуствени препятствия, а състезателите развиват впечатляващи скорости.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени на общо 7 различни категории, а победителите в отделните групи ще получат парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – Ред Бул България, Нисан, магазини Стената, DoppelHerz и Bike Hive.

Реклама

Дисциплината спускане е една от най-атрактивните в планинското колоездене и се развива бурно през последните години в страната ни. Само през този сезон участие във „Виваком Даунхил Серии“ са взели над 350 човека от страната и чужбина, а кръгове от турнира приеха Петрич, Пампорово, Ботевград, Боровец, Чепеларе и Витоша.

Прогнозата за уикенда е за слънце и хубаво време и организаторите на събитието приканват всички желаещи да се разходят до планината и се заредят с много адреналин и силни емоции. Събитието е последното в календара на сериите и се очертава да бъде много оспорвано и интересно.

Всеки участник или зрител ще може да се включи и в една специална томбола, организирана за финансиране на скъпоструваща операция на Владимир Чакърски (Вовата), който наскоро претърпя тежко падане и счупи лошо крака си. Повече подробности за тази акция можете да прочетете тук: https://www.mtb-bg.com/index.php/other/otherother/7793-other-2019-vovata-charity. Ако се съберат повече средства от необходимото, остатъкът ще отиде за изграждане на ново DH трасе във Витоша.

За още подробности следете страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/452896691910952/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>