Закриват сезона в Пампорово-Мечи чал със зрелищно състезание по спускане

На 21-22 септември във Велопарк Пампорово – зона Мечи чал ще се проведе пети, предпоследен  кръг от Виваком даунхил сериите за 2019 г. В събитието ще се включат някои от най-добрите родни  колоездачи, които ще се борят за спечелването на призовите места и за точки в генералната ранглиста на турнира.


Към момента заявка за участие са дали близо 100 състезатели, като освен от България, се очаква да пристигнат участници и от съседните страни. Екстремната надпревара ще се проведе по трасето за спускане под връх Мечи чал над град Чепеларе, което е едно от най-интересните в шампионата за тази година.

Състезателното трасе, носещо името „Брус Лий“, е с дължина над 3500 метра, което го нарежда на първо място в сериите по дължина, и включва множество технични участъци с корени и камъни, стръмни отсечки, скокове и виражи, а някои от състезателите успяват да развият скорост над 80 км/ч на определени места по маршрута.

Зрелищната надпревара може да се наблюдава свободно покрай трасето и е много атрактивна за публиката. Съботният ден е отреден за тренировки и запознаване с трасето, а в неделя са квалификациите и финалите. Надпреварата се осъществява с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Виваком и Ред Бул България.

Състезанието през уикенда ще бъде и официалното закриване на летния туристически сезон в Пампорово-Мечи чал, а почивният понеделник, 23 септември, ще бъде последният работен ден на лифтовете, в който колоездачи и туристи ще могат да се възползват от лесния достъп до планината и велотрасетата.

Реклама

Това лято Пампорово бе предпочитана дестинация за отдих и активна почивка на десетки хиляди туристи от цял свят, а от курорта обещават да продължат усилената работа по развитието на летния туризъм и на различни забавления и атракциони в района.

Лифтовете в курорта ще заработят отново с началото на зимния сезон, който се очаква да бъде в началото на месец декември. За всякаква актуална информация следете www.pamporovo.me