Biking Tours | Тайните на Вищерица – 6-8 септември 2019

Отново приключения, отново в някои от най-красивите части на Родопите! Ако все още не сте планирали почивката си около празничния 6 септември, това предложение заслужава вниманието ви.

ПРОГРАМА

Ден 1, 06.09.2019 г. | Аврамово – Орцево
10:30 ч. Срещата е пред джамията в с. Аврамово

Когато групата се събере, ще тръгнем по добре утъпкан черен път с красиви гледки и незначителна денивелация. Карайки по билото и наслаждавайки се на шеметните гледки, с няколко кратки почивки по обяд ще достигнем най-високото село на Балканите – Орцево, намиращо се на около 1600 м над морското равнище. Там ще направим по-дълга почивка за обяд, а в следобедните часове ще предложим на групата допълнително каране по страхотните пътеки покрай селата Бабяк, Лютово и Елешница, подпомагани от бус и платформа за велосипеди. В края на деня достигаме отново високото и красиво западнородопско село, където оставаме за нощувка в къща за гости и на палатки, където семейството на Исмаил (Даскала) ще ни посрещне с вкусна домашно приготвена храна.

Терен – черни пътища, пътеки.
Вода по маршрута има на няколко места.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2, 07.09.2019 г. | Орцево – Вищерица

Когато групата е готова, ще тръгнем отново на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до билото над селото и дълго време следваме него. Заобикаляме няколко местни махали (Върхари и Кьорово), за да достигнем с. Бозьово – сгушено в родопските гънки, китно, малко и красиво. Преминаваме покрай него с кратка почивка и се отправяме към Чуката на село Златарица – това е мястото с най-панорамната гледка към Пирин, Рила и югозападните части на Родопа планина. Разбира се, ще отделим време за снимки, бира и похапване, както и да се насладим на величията в нашата Родина. След като сме заредили очите и сърцата си с повече от вълшебните гледки, продължаваме да се движим по горски и сравнително равни пътища, минавайки покрай интересни махали като Шаренци, Медени Поляни и други. В края на деня ще се спуснем в долината на река Вищерица, за да разкрием тайните на неповторимата. Движейки се по течението на реката по сравнително добър път, достигаме до базата на горско стопанство Вищерица, където се настаняваме за нощувка в базата и на палатки.

Днешното каране е точно 34 км със 700 м положителна денивелация и 835 м отрицателна. Денивелацията не се различава коренно от първия ден. Очаквано време за преминаване 4-5 ч.
Терен: черни пътища.
Вода по маршрута има.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 3, 08.09.2019 г. | Вищерица – Осеново – Места – Добринище

Изпълнен с много разнообразни терени, красиви населени места и минерални извори, денят ни ще започне около 9 ч. сутринта. Ще започнем карането си по стар път, по който не след дълго достигаме селата Осеново и Филипово и малко след тях пресичаме р. Места, за да преминем през селото, откъдето от Родопите връхлитаме в Пирин планина. С приятно и не много дълго изкачване по черен път достигаме първите по-ниски пирински била, откъдето по много разнообразни и хубави пътеки достигаме Добринище, където ще отделим време за басейн и механа. А в края на деня отпътуваме за Аврамово и София.

Ето и разстоянието за днешния ден:
Общо 36 км с +1260 м и – 1850 м денивелация.
Има достатъчно места за дозареждане на вода и храна.

Реклама

Нощувки
Орцево: къща за гости цена 15 лв. Палатки – цена 5 лв. на човек.
Г.С. Вищерица: В стаи 3-ки и 4-ки цена 15 лв. и на палатки цена 5 лв. на човек. Местата на закрито са ограничени и в Орцево и на Вищерица.
––––––––––––––––––––––––––––––
Храна
Ден 1
Обяд: Орцево, магазина на Муса Гулит; вечеря: Орцево, домашно приготвена храна.
Ден 2
Закуска: Орцево, домашна баница или магазин; обяд: всеки си носи!; вечеря: Вищерица, прясна пъстърва или пържола на барбекю.
Ден 3
Закуска: Вищерица – пържени филии а ла Байкинг Турс; обяд: с. Места, кръчма-магазин; вечеря: механа „Бабуч“ (Добринище)
––––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 130 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, както и съпътстващ транспорт за багаж, палатки, храна и екипировка, както и трансфер от Добринище до Аврамово. (с влак или бус, в зависимост от големината на групата).
Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Аврмово и обратно, като цената за транспорта е 40 лв. в двете посоки за човек с велосипед.
Таксата може да бъде платена в брой или по банков път.

Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 30.08.2019 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален тел. както и желание за настаняване (на закрито, или на палатка)!

Този веломаршрут има туристическо-приключенски характер! В голямата си част е подходящ и за не много напреднали колоездачи. Трудни участъци, разбира се, не липсват.

Внимание: Местата за това каране са ограничени!!!

Очакваме Ви!

https://web.facebook.com/events/2598017660220138/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>