Няколко продукта от Continental за сервизиране на гуми

Continental e един от водещите производители на гуми в света, включително и за велосипеди. Нормално е при това положение да очакваме на същото на ниво да са и някои допълнителни продукти и аксесоари, свързани с монтажа или сервизирането на велосипедните гуми, които можете да намерите във Velosiped.bg.

Както се досещате, става дума на първо място за възможността да превърнете гумите си в безкамерни чрез запечатваща течност. За тази цел германската компания предлага комплекта Tubeless Ready Set, който включва:
– 1 ролка специална залепваща лента с широчина 27 мм и дължина 5 м, т.е. напълно достатъчна за двете колела на велосипеда;
– три щанги за монтаж/демонтаж на външни гуми;
– 3 бр. кърпи за почистване;
– 2 бр. безкамерни вентили с дължина 40 мм;
– една бутилка 240 мл Revo Sealant;
– инструкции за употреба.

С всичко това и подходяща помпа или компресор можете да оставите в миналото спукванията от трънчета и да увеличите комфорта и контрола при каране чрез по-ниско налягане в гумите си.

В момента комплектът е и с намалена цена – 86.82 лв.

https://velosiped.bg/servizirane-komplekt-za-tubularni-gumi.html


А ако вече сте открили ползите от безкамерните гуми, може би за вас ще представлява интерес запечатващата течност Continental Revo Sealant. Базирайки се на десетилетия опит с подобни продукти за други превозни средства, германската компания е разработила за велосипедите специална формула без амоняк и протеини, която запушва пробиви и малки разрези в каркаса на външната гума, но без да причинява химична корозия на гумите или каплите.

Предлага се в бутилка с обем 240 мл, която е достатъчна за поне две гуми, дори и такива с голям размер. Капачката на бутилката е с много удобен дозатор – много тясно гърло, което без проблем може да влезе във френски вентил, ако предпочитате да доливате течността по такъв начин.

Предполагам е излишно да напомням, че подобен продукт може да се ползва и превантивно във вътрешни гуми, UST безкамерни гуми и т.н.

https://velosiped.bg/lepilo-continental-240-ml.html


Ако пък сте почитатели на системите с вътрешните гуми, би трябвало добре да разбирате важността на бандажната лента. В тази връзка във Velosiped.bg се предлагат няколко различни вида бандажи на Continental:

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-20-559.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-24-559.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-20-584.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-24-584.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-22-622.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-26-28-20-559-635.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-20-20.html

https://velosiped.bg/bandazhna-lenta-continental-22-24-14-14mm.html


Завършвам статията с един специфичен продукт в две разновидности. Ако знаете какво представляват тубуларните гуми, ще ви е известно и това, че при монтажа им те трябва да бъдат залепени към каплата. Точно за това служат специалните лепила за тубуларни гуми, каквито Continental също предлагат.

Лепилото в жълтата тубичка (25 грам разфасовка) е предназначено за алуминиеви капли и струва 4.70 лв., а ако сте с карбонови капли, тогава ви трябва другия модел в черната тубичка (5.40 лв.) – това е така, защото двата материала имат доста различни характеристики и затова и лепилата са специфични.

https://velosiped.bg/schlauchreifenkitt-25g-tube-0149091.html

https://velosiped.bg/rim-cement-carbon-25g-tube-0140016.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>