Biking Tours | Вело уикенд Белмекен – 3-4 август 2019

В първия уикенд на август Biking Tours ви канят в красивата Рила планина за още едно от техните традиционни карания в района между Юндола и яз. Белмекен.

ПРОГРАМА

Ден 1, 03.08.2019 г.
10:30 ч. Срещата е на паркинга на Юндола.
GPS координати на обекта: 42.063163, 23.854702

Когато групата се събере, качваме се на велосипедите и поемаме по асфалтовият път към язовир Белмекен. Наслаждаваме се на красивия високопланински път, изпълнен с множество диви цветя, горски плодове и красиви чешми. След около 10 км достигаме х. „Христо Смирненски“, където ще отседнем за обяд и БИРА. След обяда отново продължаваме по същият красив път, за да достигнем контрастената на яз. Белмекен, намираща се на 17 км от началната ни точка. От това място се отклоняваме по черен път, югозападно от язовира, за да направим неговата пълна обиколка. Достигайки до стената, караме по почвен път покрай едноименния язовир, наслаждавайки се на бреговете, водата и величествения връх Белмекен, който се издига над язовира. След като достигнем същинската стена на язовира, минаваме под нея и довършваме обиколката си по асфалтов път, който отново ще ни изведе на контра стената, откъдето ще се любуваме на страхотните гледки към Рила, Пирин и западните части на Родопа планина. От тази точка караме още 2-3 км за да достигнем в близост до спортното градче, където на удобно за това място ще си направим бивак и ще нощуваме на палатки!

Ето и данните от GPS-а за днешния ден.
31 км с денивелация + 807 м; -237 м. Очаквано време за изминаване 3-4 ч.
Вода по маршрута има на много места.
––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2, 04.08.2019 г.

Когато групата е готова, ще тръгнем отново на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и пътеки. Ще караме по добре утъпкан и маркиран път в посока х. „Грънчар“. От този път ще се отделим след 10-ина километра или час – два каране, за да се впуснем в истинска планинска авантюра по разнообразен черен път между реките Леевещица и Черна Места. Преминавайки през интересни за каране терени, ще достигнем голям разклон на основния ни път, откъдето ще се отделим, за да хвърлим поглед на още едно уникално място – Софан дере, което ще ни издигне нависоко, за да продължим с наслаждаването на гледките. Преминавайки през река Софан в плитката ѝ част, се издигаме още малко по горски път, за да достигнем едно от съседните била на Рила, откъдето ще може да видим като на картинка селата Смолево, Пашови и други, които се намират в Родопа планина. Ще продължим да караме по черен път, който минава през местност Манашица и ще ни изведе отново на асфалтовия път Юндола- Белмекен, за да се върнем на изходна точка.

Днешното каране е също около 35-38 км. Очаквано време за изминаване 3-5 ч.
Денивелацията е подобна на първия ден.
Вода по маршрута има на две места!

Реклама

Определяме този маршрут, като изключително приятен и красив, подходящ за начинаещи планински велосипедисти със средна физическа подготовка.
В маршрута няма силно технични и трудни участъци.
––––––––––––––––––––––––––––-
Нощувки:
Спим в района на спортна база „Белмекен Мастърс“.
Цената на закрито в хотелската част е 30 лв./човек с включен закуска.
Възможно настаняване на палатки в двора на базата с ползване на баня WC и закуска 10лв./човек.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна:
Първия ден е добре да си носим сандвичи, по маршрута минаваме през хижа „Хр. Смирненски“. Там може да спрем за почивка и бира. Храна също предлагат в хижата, но не е за препоръчване.
За вечеря може всеки да си носи или да си поръчаме в базата да ни приготвят нещо вкусно.
Закуска ще имаме организирана към нощувката, независимо дали сте на палатка или в хотелската част.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Организационната такса за събитието е 60 лв. и включва водач/ и съпътстващ транспорт за багажа, храната и екипировката.
Таксата не включва застраховка, храна и лични разходи.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Имаме възможност да подсигурим транспорт за ограничен брой хора и велосипеди от София до Юндола и обратно, като цената за транспорта е 30 лв. в двете посоки!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Записването става на e-mail: [email protected] / тел. 0888881245 – Нено Делирадев или 0889431116 – Йорданка Делирадева / [email protected].
Краен срок за записване 01.08.2019 г.
Моля, изпращайте три имена и актуален тел.
Таксата е валидна за членове на Сдружението!
Важно: Добре е да имате планинска застраховка за периода на събитието.

Очакваме Ви!

https://web.facebook.com/events/726133464507589/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>