Световни ендуро серии 2019 | 5 кръг | Ле Ор, Франция

Еди Мастърс спечели първата си победа в EWS, а Корудрие продължи победната си серия

След обратите, които настъпиха в Световните ендуро серии преди четвъртия кръг (злощастното лишаване на Мартин Мейс от две от победите му и от участие в състезания чак до кръга в Уислър включително) вече е ясно, че този сезон ще е по-драматичен от всякога. Съвсем различно се подреди временното класиране след тези събития, а в този момент се завърна и Ричи Рууд, демонстрирайки същата сила, каквато и преди наказанието, което изтърпяваше в последните месеци.

Не е само той обаче! В петия кръг звездата беше Еди Мастърс. Новозеландецът е един любимците на публиката, защото отношението му към карането и победите изглежда доста айляшко, но ето, че Ле Ор, Франция се оказа неговото място! Еди се е доближавал или стъпвал на подиума и преди, но сега започна с победа още в първия етап, макар че преднината му пред Ричи Рууд бе много крехка. Това съперничество се запази в продължение на два дни, чак до последния етап, който бе също толкова инфарктен, колкото и първият. В крайна сметка обаче Мастърс бе този, който триумфира като победител, Рууд остана втори, а Адриен Дали допълни подиума.

Разбира се, за Ричи Рууд второто място не е никак лошо, тъй като затвърждава доброто му представяне, но американецът все още е далеч от челните места във временното класиране. Там лидер е Флориан Николаи, следван от Еди Мастърс и Сам Хил. Както казах, този сезон е всичко друго, но е и предвидим или логичен.

Реклама

Другояче стоят нещата при жените. Изабеу Кордурие продължава необезпокоявано да трупа победа след победа, макар че в Ле Ор видяхме много приятна изненада – младата германска състезателка Рафаела Рихтер показа много стабилно каране и дори взе две етапни победи. Така тя заслужено грабна второто място и доколкото ендурото за момента не е нейната „основна специалност“, може би този резултат ще я стимулира по-често да пробва силите си в тази дисциплина. Трета остана Миранда Милър, но във временното класиране за сериите подредбата е съвсем различна – там след Кордурие се нареждат Нога Корем и Морган Чар.

Видеорепортаж от състезанието можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=E199SE8qPNA.


Photos: http://www.enduroworldseries.com/