МТБ Академия: Витоша | 20-21 юли 2019

В разгара на лятото ви каним отново на МТБ Академия – този път в добрата, стара Витоша! В рамките на два дни сме предвидили курсове за всички нива, като в събота каранията ще са предимно на по-леки терени, а в неделя ще наблегнем на по-стръмните пътеки и по-високата скорост.


ВИТОША – 20 ЮЛИ 2019 Г.

НИВА:
– начинаещи
– напредващи

Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ:
– 5 човека за ниво начинаещи
– 5 човека за ниво напредващи

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ:
– 6 човека за ниво начинаещи (1 група)
– 12 човека за ниво напредващи (2 групи)

ПРОГРАМА:

Срещата за всички групи ще е в Бояна, градинката над площада при Боянското ханче, https://goo.gl/maps/X8TuKbMUD2A2, но по различно време. До тази точка участниците идват сами.

8:30 – Регистрация на първата група начинаещи и на групата напредващи.

9:30 – Регистрация на втората група напредващи.

Докато първата групата напредващи се качва с буса към Златните мостове за каране по пътеката от хижа „Червената шапчица“ към Владая, групата начинаещи ще загрява с полезни упражнения в градинката.

След това групата начинаещи ще отпътува към началната точка за тяхното каране над Владая, а втората група напредващи ще застъпи за упражнения в градинката, докато бусът се върне, за да закара и тях до началото на маршрута им.

Групата начинаещи ще се обучава по част от Обиколката на Витоша в участъка от изоставената хижа „Водпроект“ до Кладница и обратно, като в края на карането има и спускане по малко по-стръмна и технична пътека обратно към Владая (може и да бъде пропуснато, ако преценим, че не е подходяща за нивото на групата). След приключване на карането групата ще бъде извозена обратно до Бояна.

Групите „Напредващи“ ще направят поне две спускания по пътеката от „Червената шапчица“ към Владая и може би трето спускане по пътеката от хотела (близо до Копитото) до Бояна.

Обучението ще приключи отново в Бояна – по различно време за различните групи, но ориентировъчно около 16:30-17:00 за двете по-ранни групи и около 17:30-18:00 ч за по-късната.

Важно! Заради по-сложната логистика не е предвидена обедна почивка в заведение, така че обядът ще е сред природата или на поляната пред хижата. Носете си храна по ваш избор за хапване в планината.

Формуляр за записване за 20 юли: https://forms.gle/aoekQ6GxNA92e4Dj7

Краен срок за записване: 18 юли 2019 г.

Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници за съответните нива. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 19 юли 2019 г., за което ще уведомим участниците и чрез sms.

За допълнителна информация: [email protected] или тел. 0887321695, Любомир.

Реклама

ВИТОША – 21 ЮЛИ 2019 Г.

НИВА:
– напредващи
– напреднали

Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10 (независимо от нивото)

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 18 (независимо от нивото)

Важно! За втория ден групите ще бъдат оформени след приключване на записването според посоченото ниво от участниците. Възможно е част от хората да бъдат разпределени дори и на място след начални упражнения.

ПРОГРАМА:

Срещата за всички групи ще е в Бояна, градинката над площада при Боянското ханче, https://goo.gl/maps/X8TuKbMUD2A2, но по различно време. До тази точка участниците идват сами. След приключване на записванията, на всеки участник ще изпратим e-mail, в който ще го уведомим към коя група е разпределен и в колко часа трябва да дойде за регистрация.

Иначе програмата ще е сходна като структура с предишния ден. Всяка от групите ще направи едно спускане по „Червената шапчица“. Две от групите след нея ще трябва да се изкачат на самоход до Тихия кът (около половин час), след което ще направят и две спускания по пътеката от хотела/Копитото. Третата група ще направи второ спускане по „Червената шапчица“.

Нагоре ще се придвижваме предимно с бус и ремарке за велосипедите.

Срещата за първата група ще е в 8:30, а финалът за последната ще е около 18:30 ч.

Важно! Заради по-сложната логистика не е предвидена обедна почивка в заведение, така че обядът ще е сред природата или на поляната пред хижата. Носете си храна по ваш избор за хапване в планината.

Формуляр за записване за 21 юли: https://forms.gle/tCmD1LL19irFjG1EA

Краен срок за записване: 19 юли 2019 г., до 15:00 ч.

Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници за съответните нива. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 19 юли 2019 г., за което ще уведомим участниците и чрез sms.

За допълнителна информация: [email protected] или тел. 0887321695, Любомир.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:

60 лв. за един ден, независимо от нивото на обучение (включва инструктор и извозване от Бояна до началото на пътеките и обратно до Бояна; НЕ включва транспорт до Бояна).

Таксите НЕ включват застраховки, храна, лична екипировка и други подобни услуги.

За участници, които желаят застраховка, можем да направим такава срещу допълнително заплащане (около 5 лв./ден). В такъв случай трябва да попълните във формуляра и данните за застраховката.

Участници, които желаят да се включат и в двата дни, се записват поотделно за всеки от дните.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.- Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://web.facebook.com/events/207137866885118

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>