Пет причини да участвате в Carpathian MTB Epic

Най-накрая лятото е при нас. Ако търсите автентично МТБ предизвикателство, Карпатите в Румъния се отличават, благодарение на прекрасния пейзаж и неравния, естествен терен от типа „old-school“. Ако искате да откриете отново истинската природа на планинското колоездене и да имате незабравимо социално и мултикултурно преживяване в Румъния, ето някои причини, поради които трябва да помислите за присъединяване към Carpathian MTB Epic (www.carpathianmtb.ro), от 1 и 4 aвгуст:

1 / Приказен пейзаж, който може да бъде описан само като рай за МТБ. Ще сте обградени от величествени пейзажи, които набраздени от старите пътища и спокойните планински проходи, които чакат да бъдат открити. Това е едно наистина незабравимо пътешествие, което започва на границата между епохите и световете, в едно място с митове и легенди, планините Бучеджи. Дайте си възможност да се възхитите на този зашеметяващ пейзаж!

2 / Маршрути. 173-километровите маршрути с изкачване 8,050 метра са чудесно физическо предизвикателство и опит, който може да промени перспективата ви за живот. Новите маршрути, повечето от които никога не са изследвани от велосипедисти, преминават през уникални природни паркове и диви зони в Европа и ще ви предложат великолепно предизвикателство.

3 / Курорт на олимпийско ниво и първокласни услуги. Всички участници са настанени в курорта Cheile Grădiștei, което осигурява две основни предимства: първо, участниците по целия свят могат да имат богато мултикултурно преживяване, и второ, могат да се насладят на комфорта на топло хотелско легло в края на деня. Също така, ще имате пълно oбслужване за храна (закуска, храна за възстановяване и вечеря) и прощален купон тип бюфет – все неща, които предлагат възможности за споделяне на истории и завързване на нови приятелства. Други услуги (медицинска помощ, миене на велосипеди, механична помощ, временен график, GPS проследяване, зона за релаксация и др.) са описани в отдела „Пакетни и състезателни услуги“. В курорта има плувен басейн, сауна, кръчма и множество релаксиращи игри и дейности. Това е приятелска, фамилиарна среда с релаксираща атмосфера, ако искате да доведете любимите хора със себе си.

Реклама

4 / Забележителни сгради. Само на 13 км от курорта се намира замъкът на Дракула – сграда, която е очаровала и вдъхновявала стотици години.  Прекрасната крепост, която първо е била митническа служба, а по-късно болница, кралска лятна резиденция и сега музей, е свързана с легендата на Дракула чрез романа на Брам Стокър, който също се превърна в успешен филм. Замъкът на Дракула среща 800 000 посетители всяка година; не трябва да го пропускате! В близост се намира и  Черната църква в Брашов –  красив готически паметник, построен преди почти 500 години.

5 / Забавлявай се! Давай си няколко допълнителни дни към датите на състезанието, за да участваш в забавни дейности и да събереш прекрасни спомени. Лятото е прекрасен момент да се насладиш на Румъния. Брашов, най-близкият град до курорта, е прекрасно съчетание от традиционен чар и модерен градски живот. Туристите се наслаждават на висококачествени ресторанти и обогатяват своите социални медийни канали със снимки на укрепените църкви или Страда Сфори, голяма атракция, най-тясната улица в Европа. В непосредствена близост има открит парк с приключения, който предлага маршрути за горско катерене и zip-line курсове за всички нива и тематичен парк с динозаври, с големи статуи, плюс театър, детска площадка, музей и други дейности. Така че има много какво да се направи наоколо!

Съвет: Точно преди да се върнете у дома, можете да спрете за няколко часа в Therme Букурещ. Този рай на земята е само на 6 километра разстояние от летището, а Therme е най-големият център за отдих и развлечения в Европа. Центърът включва голямо разнообразие от ботанически растения, с над 1500 палмови дървета, внесени от 6 страни. Температурата на термалната вода е 33ºC през цялата година. Therme Пясъци е най-големият градски плаж в Европа.

Ето още един съвет за вас: започнете тренировките за Carpathian MTB Epic от това лято! Независимо дали искате да се състезавате на най-високо ниво или просто искате да стигнете до финалната линия всеки ден, има редица важни компоненти, които трябва да включите в обучението и тренировките, за да направите своето предизвикателство много по-приятно. Правило 5 от Обучението по колоездене на Ian Jeneer ще ви помогне да бъдете в най-добрата възможна форма за това събитие.

Близостта на природата и една пауза от шумния ежедневен живот ви правят по-щастливи, по-малко стресирани и по енергични. Това не го казваме ние, а учените! Насладете се на спокойствието на природата и освежаващата сила напланинското колоездене, подарявайки си невероятно преживяване в Карпатите!

Напомняме ви, че може да се включите в състезанието и с 10% отстъпка от МТБ-БГ!

Официален уебсайтhttps://carpathianmtb.ro/

Facebookhttps://www.facebook.com/carpathianepic

YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCWOee6yoPeN8ZTRW9ZGQZow

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>