Biking Tours | Родопски уикенд с гледки към Пирин

В средата на месец май Biking Tours са планирали едно от традиционните си карания в най-западната част на Родопите с нощувка в любимото на много планинари с. Орцево.

ПРОГРАМА

Групата ще бъде ограничена!!!

Среща в 10 ч. пред Джамията в с. Аврамово.

Ден 1, 18.05.2019 г. | Аврамово – Бунцево – Якоруда – Орцево

В 10:20 ч. ще тръгнем на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до Велиишкото било над Орцево и се отправяме към с. Бунцево. Достигаме селото по горски път и предизвикателни горски пътеки. Отделяме време за почивка и обяд в селото, след което правим страхотно спускане към град Якоруда по изключително приятни и технични пътеки. Следва трансфер с бус, който ще ни изкачи отново до Бунцево, за да направим още едно спускане към Якоруда. В края на деня се трансферираме организирано до с. Орцево, където оставаме за нощувка.

Днешното каране е около 35 км, очаквано време за изминаване 4-5 ч.
Терен: черни пътища и пътеки, има и технични!
Вода по маршрута има.

Залагаме на предизвикателни и интересни спускания в следобедните часове.

Ден 2, 19.05.2019 г. | Орцево – Бабяк – Елешница

Изпълнен с много разнообразни терени, красиви населени места и минерални извори, денят ще започне около 9 ч. сутринта. Ще стартираме карането си с изкачване по билото над селото в северозападна посока. Ще се изкачим до връх Бабяшка чука, откъдето ще се спуснем по страхотна пътека до с. Бабяк. Бърз трансфер в близост до с. Кузьово ще ни отведе до втора интересна пътека, която ще ни спусне в с. Лютово и последващ трансфер ще ни изкачи отново до Кузьово, откъдето с кратко въртене достигаме до много дълга и интересна пътека, по която ще се спуснем в близост до град Елешница, където ще останем за известно време, за да се насладим на минералните ни богатства. След това отпътуваме за Аврамово и София.

Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: черни пътища, технични горски пътеки.
Вода по маршрута има.

Реклама

Нощувка:
Ще спим в Орцево в къща за гости и/или на палатки.
Цената на нощувката е 15 лв. на човек.
Ще може да си поръчаме храна за вечеря и за закуска.
––––––––––––––––––––––––––––––

Организационната такса за събитието е 100 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, съпътстващ транспорт, както и трансфери за хора и велосипеди!

Транспорт от София до Аврамово и обратно за хора и велосипеди предлагаме срещу допълнително заплащане от 20 лв. Нашият транспорт ще тръгне в 7:00 ч. на 18.05.2019 г. от паркинга пред нац. стадион „В. Левски“, София.

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 15.05.2019 г. Или до запълване на групата!

Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Този веломаршрут цели повече спускания и изисква добра физическа подготовка и по-добри (средни) умения по планинско колоездене.

Определи нивото си сам: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test

Очакваме Ви !

https://web.facebook.com/events/2249697685351350/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>