Чипровски килими BIKE

Чипровци е страхотно място – и за разходка, и за планинско колоездене. От време на време там се провеждат и интересни състезания (ако си интересувате от планинско колоездене по-отдавна, вероятно ще си спомните за велорали „Трите чуки“). През 2019 г. тази традиция ще бъде възродена от BG Events & Guiding, но под ново име (свързано с фестивала на Чипровския килим), а вероятно и с други нови неща. Ето наличните за момента подробности:

Заповядайте на едно събитие, което ще се проведе на един от най-големите празници в България – Фестивалът на Чипровския килим!

Състезанието ще е подкрепено от община Чипровци.

На 27 април (колоездене) и на 28 (бягане) април, Чипровци ще се превърне и в средище на спорта на открито, като освен дълбоките традиции на занаятчийство и народно творчество, отпразнува и прелестите на Чипровския Балкан и също желанието на хората да изживеят магични мигове в него!

При планинските колоездачи ще има 2 дистанции:
– дълга – около 40 км, такса участие 30 лв.
– къса – около 10 км, такса участие 20 лв.

Маршрутите все още се дооформят.

Този път ще разнообразим малко с Язовата планина, която ще приюти всеки състезател, дръзнал да премери сили със себе си и да вкуси от сладкото опиянение на чипровската природа в разцвета на пролетта!

Малко информация за Фестивала на Чипровския килим
http://www.chiprovtsi.bg/section-52-festival_na_chiprovski.html

https://www.facebook.com/events/2001483236812688/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>