Е-байк уикенди с IztreshTeam в Средна гора

IztreshTeam организират през пролетта два уикенда с каране в Средна гора, насочени към хората, които искат да пробват планинско каране с е-байк. Подобни карания са нещо ново за България, така че вижте малко повече подробности и ако ви е интересно, опитайте!


Общото между двете карания е, че са насочени към любители, които все още нямат опит с трудни терени. Маршрутите са с начална точка гр. Копривщица, където е и Къща без име, която ще приюти участниците в туровете и ще ги нагости с домашно приготвена храна. В стандартната цена е включен и наем на електрическите велосипеди, но ако имате собствен такъв и желаете да се включите, предвидена е и по-ниска цена. 

Едно пояснение: е-байкът не е мотор. Както всеки друг велосипед, за да се движи, се налага да въртите педалите. Но с помощта на система от електродвигател, акумулатор и контролер получавате ценна подкрепа, което ви дава възможност с лекота да изкачвате и по-стръмни наклони. С други думи, е-байкът прави планинското колоездене по-лесно и достъпно, без да се губи физическата активност. Поради това е-байковете са особено подходящи за любители, които все още не са уверени във възможностите си, пък и не само за тях, разбира се.

Всъщност най-добра представа за това какво е е-байк и какво позволява той човек може да придобие чрез проба в реални условия и тези два уикенда са чудесна възможност за всеки, който има интерес към това.

E-bike уикенд I – 20-21 април 2019

Началото на маршрута в събота е на площад „20 април“, а карането е по „пътя на кървавото писмо“. (За тези, които имат пропуски в българската история – 20 април е датата на избухването на Априлското въстание, а повече подробности ще научите на място.)

В неделя е предвидено изкачване до билото на Средна гора на изток от Копривщица, преминаване през прохода Козница и навлизане в дебрите на Балкана. Ще има панорамни пътища, откъдето се разкриват незабравими гледки, и „изгубване“ в старите букови гори. Карането завършва следобед.

Подробностите за първия уикенд можете да прочетете тук: https://web.facebook.com/events/572215719983363/.

Реклама

E-bike уикенд I – 11-12 май 2019

В събота карането е по кръгов маршрут в Средна гора. Изкачването до главното било е приблизително 400 м, а до най-високата точка 550 м превишение, но се преодолява лесно с помощта на е-бай. Предвиден е да обяд в планината, затова носете си подходяща храна.

В неделя, след закуска, е предвидено изкачване до билото на Средна гора на изток от Копривщица, преминаване през прохода Козница и навлизане в дебрите на Балкана. Ще има панорамни пътища, откъдето се разкриват незабравими гледки, и „изгубване“ в старите букови гори. Карането завършва следобед. Отново обядът е пикник, но той ще е организиран от IztreshTeam. 
Карането завършва следобед в Копривщица, където може да вземете душ, преди да си тръгнете.

Подробностите за втория уикенд можете да прочетете тук: https://web.facebook.com/events/536590866828996/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>