Варварско ендуро 2019 | 20-21 април

За всички любители на техничните и разнообразни пътеки несъстезателното, приятелски организирано събитие Варварско ендуро се превърна в хит още с първото си издание. То е от онези мероприятия, в които удоволствието от карането и от споделените с приятели емоции просто се носи във въздуха, като през втория ден може да е смесено и с малко алкохолни изпарения, породени от среднощни разисквания на тема „Коя от пътеките през първия ден е била най-добра?“. 🙂

Както и да е, започвам сякаш ще пиша статия, но с това малко съм закъснял. Който е бил и видял, който е карал и крещял от кеф по тези пътеки, вероятно вече е направил повече за привличане на своите приятели, отколкото аз бих могъл. Затова приемам, че маркетингът „от уста на уста“ си е свършил работата, и просто ще добавя предварителната организационна информация:

Имаме удоволствието да ви поканим на второто издание на несъстезателното мероприятие Варварско ендуро! Събитието ще се проведе по пътеките в района на село Варвара и Чепинското дефиле на 20-21 април 2019 г.
То се организира от сдружение „Алабак“, чиято дейност включва почистване, маркиране и популяризиране на туристическите и колоездачни маршрути в западнородопския дял Алабак. Повече информация за сдружението и инициативата може да намерите тук: https://fb.com/alabak.info. На официалния ни сайт – https://alabak.info може да видите визуализирани и описани маршрутите в района.

Тази година целта на събитието, освен популяризиране, е и набиране на средства за поддръжката на пътеките и строителството на заслон в близост до вр. Милеви скали. Таксата за участие ще бъде 40 лв, като тя ще включва две извозвания с бусове на всички участници до вр. Милеви скали. След изваждане на разходите, останалите средства ще бъдат внесени в сметката на сдружение „Алабак“.

Относно пътеките: както и миналата година те ще бъдат с разнообразна трудност – по 4 бр. на ден. Планирани са по две изкачвания на самоход и един трансфер с бусове и двата дни. Общата денивелация на ден ориентировъчно ще бъде ~2000 м. спускане / ~1000 изкачване. Обща дължина на пътеките (специалните етапи) за двата дни ~26 км.

Реклама

По време на събитието на място ще има осигурен сервиз в случай на спешна нужда от Вело 2009 (Пацо). Shturkur bike team ще помагат за ориентацията и подсигуряване на трасетата. Нашият приятел Вальо от Omsight ще е на линия при нужда от медицинска помощ. Bike Ventures ще бъдат един от партньорите за извозване на участници до вр. Милеви скали и добавят възможност за транспорт София-Варвара-София.

Моля всички желаещи да участват да имат предвид, че макар и да не са от най-трудните, пътеките изискват добра техника за спускане. Също така събитието не е състезателно и по пътеките няма да има екипи на ПСС и линейка на разположение в близост. Затова ви молим да карате разумно. Задължително ще бъде използването на каска и допълнителна защитна екипировка. Молим за датите на събитието да имате задължително планинска застраховка. Не можем да се ангажираме с участието на лица под 18 години.

След карането може да се отдадете на блажено излежаване в минералните басейни в района. Месец преди събитието ще предоставим списък с местата подходящи за преспиване – къщи за гости и поляни за къмпинг, места за хранене и други детайли. Тази година ще се опитаме да направим и обща забава вечерта в събота, но за това допълнително по-късно.

Форма за записване: ще бъде добавена скоро. Следете събитието във Facebook.
GPS следи: ще бъдат добавени непосредствено преди мероприятието.

При въпроси не се колебайте да питате:
Павел, 0888 783 873
Сдружение „Алабак“

До 20 Април! 🙂

Допълнителна информация:
https://youtu.be/jjIikSFsvY4 – Ден 1 Етап 3 от 2018 – през камерата на Милан Димов
Отзиви и снимки от миналогодишното събитие – http://bit.do/eHbjx
Описание на трасетата през 2018-та и събитието от MTB-BG – Ден1: http://bit.do/egeka Ден2: http://bit.do/egejQ Галерия: http://bit.do/egkVk

https://web.facebook.com/events/2067921396630207/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>