DarkFEST 2019 – кратък репортаж от Monster Energy

DarkFEST 2019 отново вдигна летвата на МТБ фрийрайда с „невъзможни“ трикове, изпълнени на „невъзможно“ големи скокове, каквито до момента рядко сме виждали където и да е. Третото издание на забележителното събитие в Стеленбош, Южна Африка привлече хиляди зрители край трасето, които наблюдаваха как най-добрите в света прелитат по 30 м на дължина и 20 на височина.


Домакинът и създател на събитието Сам Рейнолдс (който за съжаление ще запомни това издание и със счупена китка) покани само утвърдени на фрийрайд сцената карачи, които да пробват изградените от него и екипа му препятствия. Атлети от Канада, САЩ и Европа пропътуваха дългото разстояние до ЮАР, защото за някои от тях това е любимото събитие през годината. Пък и да не забравяме, че там в момента е лято и карането е по къси ръкави и шорти, поне за хората, които си карат спокойно и пробват разни умопомрачителни трикове…

DarkFEST е единственото подобно събитие в ЮАР и продължава да бъде смятано за едно от най-добрите във фрийрайд календара, макар че няма типично състезателен характер (това се отнася и за другите събития от FEST сериите). Мястото в Стеленбош предлага толкова уникални условия, че организаторите продължават да се завръщат всяка година с още по-големи и смели идеи, които се вписват идеално в склоновете на долината.

Тази година „лудият“ испанец Адолф Силва успя да завърти двойно задно салто на финалния „Rocket Launcher“ – чудовищен скок, при който колоездачите се издигат на височина до 20 м. Тази успешна каскада на Силва без съмнение е едно от най-големите (във всяко отношение) салта с маунтин байк и се превърна в основен акцент за цялата седмица.

„Обичам да идвам на DarkFEST, той винаги е любимото ми събитие през годината и скоковете са толкова перфектни и все по-големи, така че мога да опитвам на тях триковете, за които си мечтая“, сподели Адолф Силва, който смята да се върне и през 2020 г., за да пробва нещо още по-голямо.

DH звездата Брендан Феърклоф несъмнено бе един от най-впечатляващите карачи и първият участник, който премина цялото трасе от горе до долу. Гледайте невероятното видео с него и Клеменс Каудела, което вече има над 3 милиона гледания.

Реклама

Победители в DarkFEST 2019

Monster Energy Dark King: Clemens Kaudela
Sonax Sender: Adolf Silva
Polygon Proper Slam: Adolf Silva
Vero Hero: Nico Vink
Spank Best Whip: Graham ‘Aggy’ Aggassiz

Напредъкът през тази седмица бе страхотен и екипът на DarkFEST вече започна да крои плановете за следващата година, когато ще се опита да премести границите на възможното още по-нататък.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Monster Energy.

Очаквайте скоро и видео!


Photo credit: Monster Energy


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>