Още видео #2

Отново се насъбраха добри видеоклипове, които по една или друга причина не съм публикувал самостоятелно в рубриката „Видео“, а не мога и просто да ги „подмина“. 🙂


Rider Unknown

Започвам с едно сравнително ново видео, представено от Bike Magazine, което е направо замайващо! Трудно ми е ми е да обяснявам сюжета му, по-скоро водещо е въздействието.

https://vimeo.com/313878877

Звукът на скоростта с Кейд Едуардс и Каос Сийгрейв

Red Bull правят едни от най-добрите МТБ филми в наши дни – това е известно дори на децата, а поредицата „Звукът на скоростта“ на мен ми е от любимите, защото е със суров звук и добро каране – какво повече му трябва на човек? В поредния клип от тази серия по трасетата на Уислър се изявяват двама от най-бързите младежи в спускането – Кейд Едуардс и Каос Сийгрейв, което е още една причина да го гледате – младото поколение не се шегува!

https://www.youtube.com/watch?v=VvqE1MOsc9U

Изкуството на приключението // Джоуи Шуслер и по-рядко използвания път

С този кратък филм Freehub Magazine представя историята на Джоуи Шуслер. Роден в Боулдър, Колорадо, неговият живот е белязан от планините още в детските години. След почти цяло десетилетие в състезанията по спускане, изкачвайки се в ранглистата от местните състезания до нивото на Световната купа, фокусът на Джоуи се променя и се насочва към заснемането на филми, проверявайки докъде може да го отведе велосипедът му, а не само колко бързо. В последвалите години, та и досега, той пътува надлъж и нашир по света със своята камера, своя байк и с някои от най-добрите си приятели, изследвайки отдалечени и диви райони, разказвайки истории за местата и хората в тях. За Джоуи приключенията не са само начин на живот, но и форма на изкуство!

https://www.youtube.com/watch?v=n0AmYHbfr70

Реклама

Усърдни дни // Създаването на Trans-Cascadia

И този кратък документален филм е представен от Freehub Magazine, а обект на разказа е едно много интересно състезание, наречено Trans-Cascadia. Характерното за него е, че е нещо средно между многоетапно ХС и ендуро състезание, т.е. заради пътеките и терена повечето участници карат с АМ байкове. Може би най-важният елемент в това събитие е неизвестността – участниците карат на сляпо, маршрутите за четирите дни са прокарани в някои от най-дивите кътчета на американския северозапад и това не е просто клише за привличане на вниманието, защото по много от пътеките никой не е карал велосипед преди самото състезание!

Всъщност филмът разказва именно за дългата подготовка на събитието през 2018 г. – от предварителното планиране през проучването на терен та до почистването на пътеките и същинската логистика около мероприятието.

https://www.youtube.com/watch?v=d-qxwpepJqA

Приемане на риска | Планинско колоездене в Седона

Това видео е на известния американски МТБ влогър Нейт Хилс и е посветено на карането по скалите край град Седона в щата Аризона. Най-известното предизвикателство там е т.нар. Бяла линия, за която в предишни години съм публикувал вече няколко видеоклипа. Отразена е и в този, но освен нея се виждат още много подобни трудни и стръмни места, даже бих казал, че някои от тях са още по-плашещи!

https://www.youtube.com/watch?v=FmDh1ZUnBu8

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>