Български ендуро серии – календар за 2019 г.

След като наскоро публикувах датите за състезанията от Българските даунхил серии и Българските детски серии, вече са готови и първите подробности за Българските ендуро серии през 2019 г.:

Сами виждате, че някои събития отпадат от тях, други се завръщат, но цялостно броят на състезанията е по-малък – „само“ пет. Бързам да успокоя всички любители на тази дисциплина, че това са кръговете от Българските ендуро серии, но извън тях ще има и други стартове – просто те няма да важат за ранглистата.

Доколкото успях да разбера, причината за такъв подход е желанието на Българската колоездачна лига да вложи в тези по-малко на брой събития целия си ресурс и потенциал, за да ги развие още по-добре, с допълнителни „екстри“ и възможности, или казано с други думи, за 2019 г. стремежът ще е повишаване на качеството, а не на количеството.

И пак казвам, на когото не са му достатъчни пет старта, очакват се поне още едно-две събития извън сериите.

За всичко това със сигурност ще става дума по-нататък през годината – засега можете да отбележите в календарите си горните дати и да започвате с тренировките (последното се отнася най-вече за мързеливци като мен!). 😉

Не забравяйте да следите и https://web.facebook.com/bgenduroseries/.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>