Още видео #1

Очевиден факт е, че в наши дни видеосъдържанието заема твърде важна част в медийното и социално пространство. Вече е почти немислимо събитие, представяне на продукт или каквато и да е друга тема да мине без видеоматериал. Затова и в МТБ-БГ в последните години публикувах стотици клипове, като винаги съм се стремял да подбирам сред тях по-добрите и по-интересните, а не просто да качвам нещата „на килограм“.

Понякога обаче се случва така, че точно най-добрите и най-интересните не ги публикувам. Причината най-често е в авторските права, т.е. има доста случаи, в които не съм сигурен дали е позволено дадено видео да бъде публикувано чрез „вграждане“ (embed функцията), дори технически тази опция да е активна. А пък става дума за филми, които категорично заслужават внимание. Възможни са и други, чисто редакционни причини някое видео да не бъде публикувано на момента като статия и после вече да не е толкова актуално, което не го прави по-лошо, разбира се, особено за тези, които все още не са го гледали.

Така че за всякакви такива случаи започвам настоящата поредица от статии, които ще са със заглавие „Още видео“ и число, обозначаващо поредния номер на статията. Най-съществената разлика между тези статии и останалите в рубриката „Видео“ ще е това, че тук ще публикувам кратко описание и линк към видеоклип, но не самия видеоклип. Смея да твърдя, че още тази първа селекция е доста стойностна, така че заредете се с пуканки и приятно гледане!

Перспективи // Индия с участието на Микаила Гато

Всеки вижда света по различен начин. Като художник и професионален спортист, Микаила Гато намира своето вдъхновение в заобикалящата я среда, независимо дали става дума за домашните планини в провинция Британска Колубия, Канада или за някое толкова отдалечено оттам място, каквото е Индия. Хаотичните градове, нереалните планини, хората – всичко това в едно хубаво и уникално преживяване. По пътя ѝ към Хималаите непознатите усещания се усилват с всеки оборот на педалите, приближавайки я към разбирането, че всичко зависи от перспективата.

https://www.youtube.com/watch?v=7Qn9WvPVuyI

Крис Акриг – От там до тук

Ако сте гледали поне един от многобройните видеоклипове на Крис Акриг (ще намерите някои от тях и в рубриката „Видео“ на МТБ-БГ), лесно ще намерите смисъла да гледате този документален, биографичен филм за един от най-големите майстори на две колела в нашето време. А пък ако не сте гледали нищо от него досега, ще видите накуп някои от най-впечатляващите му изпълнения, допълнени от много интересни подробности за живота и кариерата му.

https://www.youtube.com/watch?v=MtsGQM9vJBI

Реклама

SHIMANO | DH разговор със Стив Пийт и Никола Вуйо

Ако сте гледали и ви е харесало забавното видео „Недовършени работи“ със Стив Пийт и Никола Вуйо, двама от най-легендарните състезатели в дисциплината спускане, със сигурност ще ви е интересно и това интервю, в което те споделят интересни подробности за състезанията и живота си преди и сега.

https://www.youtube.com/watch?v=Yw5ebCm9TvU

Inside The Helmet | Red Bull Rampage 2018

Още един поглед към Red Bull Rampage 2018, пресъздаващ и моментите на радост и тържество, и тези на разочарование и болка. Ако сте фенове на това състезание и на фрийрайда като цяло, това видео определено заслужава вниманието ви!

https://www.youtube.com/watch?v=cr_syLEjQO4

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>