БОЧ серии, епизод 1

Можем смело да провъзгласим врачанския МТБ отряд около Omsight (Вальо, ЕmZo и др.) за родоначалници на понятието „БОЧ“, което доби особено голяма гласност и масовост покрай Ендуро Гарванец 2018. Згориград обаче не е единственото място, над което има достойни за това определение пътеки. В цялото Искърско дефиле, а и на много други места се крият не по-малко предизвикателни терени, макар може би не със същата концентрация, както е във ВрачанскиО Балкан.

снимка: Димитър Щуров

В следващия видеоклип ще видите кадри от две пътеки над с. Гара Бов. Едната все още я няма описана в МТБ-БГ – тази пролет я ходих пеша и се зарекох, че ще се върна на нея с колелото, но героите от видеото ме изпревариха. Става дума за пътеката покрай Бовския водопад, която започва от с. Бов и слиза до Гара Бов. Рано или късно ще ѝ направя описание, както подобава.

Другата пътека е позната от години на любителите на трудни и технични терени – това е пътеката покрай водопада Скакля над Гара Бов и под с. Заселе. Можете да намерите описание на маршрута тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/1063-route073. За мен това е една от най-трудните и опасни пътеки, които съм карал – парапетите по нея не са случайни!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>