Дарън Береклот се оттегля от фрийрайд състезанията

Една от иконите на Red Bull Rampage и изобщо на екстремния фрийрайд, канадецът Дарън Береклот, тази година няма да участва в състезанието в Юта. Бидейки вече татко и човек, подминал трийсетте, а и след четвъртото счупване на гръбначни прешлени (което вади на показ тъмната страна на това да бъдеш един от най-добрите в този спорт), Дарън е преценил, че тялото му вече не може да понася същите натоварвания, както преди, и че е време да остави състезанията и съпътстващият ги риск в полза на семейството и на здравето си.

Дори и в това негово решение има много, което младите могат да научат – така, както са научили немалко трикове и неща, гледайки го по планинските склонове на няколко континента, в десетки филми и състезания. Береклот ще остане завинаги един от най-добрите фрийрайдъри в планинското колоездене, а това видео на Red Bull отдава почит на някои от най-запомнящите се моменти в кариерата му:

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>