Specialized Allez 2019 – алуминиевият шампион в шосейното колоездене

Гамата ALLEZ на Specialized показва в пълен блясък възможностите на алуминиевите шосейни велосипеди. От специално проектирани рамки с помощта на въздушния тунел Win Tunnel до супер здрави и издръжливи универсални колела за всекидневно ползване. Инженерите на Specialized са използвали всичките си познания и десетки години опит в създаването на алуминиев шосеен байк, предлагащ страхотен баланс, отзивчивост и предвидливо поведение, без това да влияе на добрия комфорт и повратливост в завоите.

Серията ALLEZ включва 5 модела: Allez, Allez Sport, Allez Elite, Allez Sprint Comp, Allez Sprint Disc.

ALLEZ


Ако сте решили да навлезе в света на шосейното колоездене или просто се оглеждате за нов шосеен байк, който да предлага всичко необходимо за изминаването на много километри без проблеми и с усмивка на лице, то ALLEZ е отличен избор за целта. Моделът притежава лека рамка от премиум алуминий, карбонова вилка и възможност за монтиране на дисаги и калници. Всичко това го превръща в бърз шосеен велосипед, който за нула време става пътешественик за дълги разстояния или ходене до работа.

Ниското тегло на колелото се усеща добре не само когато катерите стръмен наклон, а също така и при качването на байка до петия етаж например. E5 алуминиевата сплав на рамката е водеща в класа си в технологично отношение и ниско тегло. За справка, модерните технологии и агресивните двойностенни тръби спестяват 450 грама заедно с вилката от общото тегло спрямо модели от предишни години.

Споменавайки вилката, шосейните велосипеди от начален клас обикновено залагат на алуминиева или евтина карбонова вилка, което значително намалява качеството и комфорта на движение. При Allez вилката е FACT от висококачествен карбон, осигурявайки по-добро завиване, по-гладко движение и редукция в теглото. Използвайки Retül fit базата данни на Specialized, инженерите създават геометрия, която да е подходяща за широк набор от позиции на тялото, имайки предвид удобство при управлението, което се очаква от колело Specialized.

Ако това е първото ви шосейно колело, то със сигурност ще търсите у него малко повече универсалност. Именно заради това Allez серията има интегрирани стойки за поставяне на калници и багажник, което от агресивен шосеен велосипед го превръща в готов за дълги пътешествия комфортен трекинг байк.

Ако това е вашето желание или просто искате да се движите по-меко по улиците, то клиренсът за 28 мм гуми ще задоволи това ви желание. Превключването на скоростите е надеждно, благодарение на Shimano Sora, издръжливостта е гарантирана с алуминиевите капли Axis Sport и подсилените гуми Espoir Sport.

• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano Claris STI

Виж модела

ALLEZ SPORT


Прекалено често завоите се изпускат, защото производителите се стремят да задържат цената ниска в началния клас, но Allez Sport предефинира определението „начален клас“. Фокусирайки се върху теглото, детайлното изпипване на поведението на колелото, геометрията и надеждността, Allez забележително надскача разбиранията за начален клас и е първото колело, което притежава цялото това know-how и качество на Specialized, което е достъпно за всеки любител.

Притежавайки всички достойнства на базовия модел Allez, Sport версията добавя освен друга цветова линия, така и монтаж Shimano Sora, супер здрава плоча Praxis Alba 2d, което може да направи това колело не само първото ви шосейно, но достатъчно функционално за години напред.

• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano Sora STI

Виж модела

ALLEZ ELITE


Въпреки че разполагат с може би най-добрите карбонови колела в света, Specialized не крият любовта си към алуминиевите байкове. А когато говорим за любов и алуминий, то тя със сигурност е вдъхновена от Allez Elite. Ако вече намирате шосейното колоездене за вашето ново хоби, то този модел е точният избор.

С Shimano 105 монтаж Specialized Allez Elite ще ви достави удоволствие при всяко каране, а със сигурност няма да има непреодолим наклон, който да скрие усмивката от лицето ви.

• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano 105 STI

Виж модела

ALLEZ SPRINT COMP


Изкачвания, предизвикателни завои, шеметни спринтове – Allez Sprint Comp се справя фантастично с всеки един елемент. Най-напредничавият технологично алуминиев шосеен велосипед на Specialized – Allez Sprint – e способен да печели състезания и в същото време да бъде достатъчно практичен за всекидневна употреба. И по-впечатляващото – цялото това супер качество идва на достъпна за всеки състезател или любител цена.

В технологично отношение всичко за Allez Sprint започва от уникалната технология D’aluisio Smartweld, която стратегически оформя тръбите по оптимален начин. В резултат на това има по-ниско тегло, по-голяма гъвкавост на материала, но същевременно е значително по-здрав. Гениално, нали?

Ако се питате колко по-здраво може да бъде, то ще ви кажем, че това е най-здравото алуминиево творение, което Specialized някога са създавали. Черпейки вдъхновение от Rider-First Engineered технологията на Tarmac, Allez Sprint има уникална долна тръба, чело и размер вилка спрямо размера на колелото. Това осигурява еднакво добро представяне, независимо от размерите на рамката. Впечатляващо.

За да е сигурно, че всеки ват енергия е пренесен в движение върху асфалта, велосипедът е с къса задница – резултатът е екстремно здрав и устойчив заден триъгълник. Но тук говорим не само за здравина, тъй като хидроформованите тръби са аеродинамично проектирани с помощта на въздушен тунел и оптимизирани за макасимално ниско съпротивление.

Монтажът е поверен на Shimano 105, а каплите са DT R460. Комфортът е гарантиран със седалка Body Geometry Toupé. Всичко това прави Allez толкова добър, че ще забравите, че не карате карбон.

• E5 премиум алуминиева рамка с DSW технология – материалът е поставян, където е нужно, със специално изчисление на зоните на натоварване
• Най-висок клас карбонова вилка S-Works FACT – абсорбира неравностите, докато предлага невероятна здравина и директно управление
• Аеродинамично карбоново колче за седалка Venge FACT

Виж модела

ALLEZ SPRINT COMP DISC


Да, очите не те заблуждават, може да спреш да ги търкаш. Нещото, което всички очакваха с нетърпение, вече е факт – Allez Sprint се предлага и с дискови спирачки. Независимо от стила ти на каране, дали желаеш да се състезаваш или просто искаш да покараш през уикенда, дисковите спирачки ще направят всяко излизане с колелото по-приятно преживяване. С увеличена спирачна сила и по-фина настройка, имаш на разположение топ велосипед с вдъхновяващо уверено поведение и контрол. Да си го кажем направо – и преди това Allez бе специална шосейка. Със Sprint Disc обаче вдигнахме летвата още по-високо.

• E5 премиум алуминиева рамка с DSW технология – материалът е поставян, където е нужно, със специално изчисление на зоните на натоварване
• Tarmac Disc услужливо дава карбонавата си вилка FACT на Allez Disc – абсорбира неравностите, докато предлага невероятна здравина и директно управление
• Shimano 105 хидравлични спирачки

Разгледай Specialized Allez в нашите магазини или купи онлайн с безплатна доставка и преглед преди плащане.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>