Biking Tours | Пътеките над Варвара (делнично) – 24.10.2018

Варвара и пътеките над нея са традиционна дестинация за Biking Tours, но този път те организират там каране за хора, които могат да „откраднат“ един делничен ден.

ПРОГРАМА -24.10.18 г., сряда 

7:00 ч. Среща на паркинга пред национален стадион „В.Левски“ в София. 
Първи рансфер до връх Милеви скали, откъдето ще направим спускане! Достигайки хижа „Милеви скали“, се откриват невероятни гледки към Велинград и Ракитово, както и към красивото дефиле на Чепинска река. Наслаждаваме се на прекрасните родопски гледки и тръгваме по черен път на север, за да погледнем към билата на Средна гора. Следва скоростно спускане по черни пътища по които достигаме местност Смъденица, а след още 2 км достигаме друга местност – Мандрата и началото на една от пътеките, която ще ни спусне между селата Варвара и Симеоновец, където ще отделим време за хапване и бира.

11:00 ч. – втори трансфер.
Отново ще се извозим до вр. Милеви скали, за да направим второ спускане по съвсем различна пътека.

14:00 ч. Трети трансфер качваме се пак на върха, за да направим поредното за днешния ден спускане. По трета различна пътека.

16:30 ч. Четвърто „лъзгане и пръскане“. 🙂

В края на деня около 18 ч. завършваме карането с басейн и бира в комплекс „Варвара“ http://www.aquapark-varvara.com/

Около 20 ч. отпътуваме за София!

Реклама

Храна:
Между спусканията ще имаме време да хапнем в заведение за бързо хранене, така че не е необходимо да си носите храна за през деня.

Транспорт: 
Организиран от нас София – Варвара – София за хора и велосипеди! Може да пристигнете и със собствен такъв.
–––––––––––––––––––––––––––––-

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд). Бански, джапанки и кърпа са задължителни! 😉

ГРУПАТА ЩЕ БЪДЕ ОГРАНИЧЕНА ДО 8 УЧАСТНИЦИ !!!

Внимание, този тур е подходящ само за хора над средно ниво планинско колоездене. Пътеките са силно технични и изискват много добри умения по планинско колоездене!

Задължителна екипировка каска, наколенки, ръкавици (за предпочитане с дълги пръсти).

Може да определите нивото си тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test
––––––––––––––––––––––––––––––
Организационна такса за събитието е 65 лв. и включва: водач, застраховка “Злополука“, транспорт от и до изходна точка на маршрута, както и 3-4 трансфера от Варвара до Милеви скали за хора и велосипеди.

Таксата не включва: нощувки и лични разходи!

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: 
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване до запълване на групата!!!

https://web.facebook.com/events/276018679912943/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>