Biking Tours | Ендуро Петрич и Гоце Делчев – 27-28 октомври 2018

В последния уикенд на този месец ще предложим поредното „развинтено“ каране по разнообразни пътеки с множество спускания в две планини. 

ПРОГРАМА

Ден 1, 27.10.2018 г. | Пътеките над Петрич (Калифорния)

Пътуваме организирано в 7:00 сутринта на 27.10.2018 от паркинга пред национален стадион „В. Левски“ в София до Петрич.
Пристигайки в града, ще минем през хотела, който сме резервирали, за да си оставим основния багаж, след което се отправяме към планината Беласица и х. „Конгур“. 
Пътеките над Петрич са много приятни, дълги и интересни за каране, затова ще се постараем да се спуснем максимално много пъти по тях. Разбира се, ако времето ни позволи.

Първият от трансферите ще ни спре на асфалтов път под х. Конгур. Ако групата има желание, може да завъртим педали по добре утъпкан и лесно караем черен път до едноименната хижа, което ще ни отнеме около час време, но ще ни даде възможност да загреем и да тръгнем по най-хубавата от пътеките от горната ѝ част. Другият вариант е да хванем пътеката оттам, където ще ни остави бусът, без да въртим. 
Следва интересно и предизвикателно спускане по пътека в кестеновите гори на планината до Петрич и веднага втори трансфер до хижа „Беласица“. Правим спускане и по друга пътека и продължаваме с пълна сила да се „лъзгаме“ :)!
След като вече знаем къде е мястото за трансфери, ще обявим всеки следващ трансфер да бъде на кръгъл или на половинка час. И започва мега спускане, без никой никого да чака. :)! И понеже наистина пътеките си заслужават, ще трансферираме до 18:00/18:30 ч. от долна точка. Разбира се, не е задължително да се участва във всичките трансфери/спускания.
В края на деня се отправяме към приятен семеен хотел в града, където по случайност има и автомивка, ако някой реши да си мие „дарака“.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2, 28.10.2018 г. | Пътеките над Гоце Делчев

След закуска към 9:00 сутринта (по новото време) тръгваме и се придвижваме с бусове до Папаз чаир или иначе казано, Попови ливади. Пътуването ще ни отнеме около 1.30 часа и 60 км. След като пристигнем, ще започнем загряващо завъртайки  3-5 км по равен черен път, за да достигнем първата от днешните „диви“ пътеки, а именно от Попови Ливади до с. Делчево. Спускай се по технична, на места леко обрасла пътечка до селото, ще направим кратка почивка за чай и кафе. От центъра на селото се отправяме към следващото предизвикателство наречено Делчево – Момина кула- Гоце Делчев. Пътеката отново е дива и определено си струва човек да пробва техничните си умения по нея. Спускаме се до града и пътеката ни извежда до малко магазинче, откъдето се трансферираме за следващо спускане до с. Делчево. Втората от пътеките е сравнително по-лесна от първата, а от края ѝ ще се прехвърлим на трасето за спускане над града. Трасето за спускане е доста приятно, изпълнено с виражи, малки и приятни скокове и по-големи рампи, които се заобикалят, ако не желаете да ги скачате. В следобедните часове отново правим трансфер, този път до началото на DH трасето и се наслаждаваме на бързо и вълнуващо спускане.
В края на деня, ако остане време, спускаме пътека по избор от с.Делчево и отпътуваме за София.

Реклама

Нощувка:
Спим в Петрич в хубав семеен хотел „Петра“, https://www.hotelpetra-bg.com/
Цената е 20 лв. на легло при настаняване в стая 2-ка с отделни легла или 40 лв. при единично настаняване в стая спалня. 

Храна:
Между спусканията ще имаме време да хапнем и пием бира в Петрич в малко магазинче в близост до точката за трансфери и в Гоце Делчев също. Ако обичате да си похапвате обаче, си носете сандвичи, за да не разхищаваме време в ядене по кръчми.

Транспорт: 
Пътуваме организирано, като транспортът тръгва в 7:00 ч. на 27.10.18 от паркинга пред нац. стадион „В. Левски“ в София и се връща отново в неделя там на 28.10.18 около 19-20 ч.
Ако желаете, може да ползвате и собствен транспорт, но в този случай пропускате спускането от Попови Ливади до Г. Делчев.
–––––––––––––––––––––––––––––-
ГРУПАТА ЩЕ БЪДЕ ОГРАНИЧЕНА !!! 

Внимание, този тур е подходящ само за хора над средно ниво планинско колоездене и изисква задължителна екипировка – каска и наколенки! Пътеките са дълги и технични и изискват добри умения. Моля, имайте това предвид!

Може да определите нивото си тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test

Този тур се осъществява благодарение на: www.mtb-bg.com и Любомир Ботушаров, който ни предостави GPS-следи и описания на повечето от пътеките, за което му благодарим!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Организационна такса за събитието е 130 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, транспорт и трансфери за участници и велосипеди по маршрута.

Таксата не включва: нощувка, храна и лични разходи!

Изисква се 50% (65 лв.) капаро за участие! 

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Внимание!!! В случай, че регистриран участник се откаже три дни преди датата на събитието, е длъжен да заплати 50% от стойността на организационната такса, като неустойка!

Записването става на e-mail: 
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Потвърждението на записаният участник става след внесено капаро от 65 лв.
Краен срок за записване до запълване на групата.

https://web.facebook.com/events/680739478992234/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>