Десета юбилейна ИРБ

И така, бавно и полека, народът порасна с няколко века… Ние пораснахме с десет години, откакто за първи път дръзновението на Христо Николов (Учо, както е известен в Орцево) ни поведе из обрулените източнородопски хълмове. Та в тази връзка, имаме удоволствието да ви поканим на това симпатично юбилейно колоездачно събиране, което по всичко личи тази година ще се проведе по склоновете на Жълти и Стръмни рид, съчетавайки изкачване то техните първенци Алада и Стръмни рид. Ето и подробности:

ПРОГРАМА

Ден 0 (25.10)
Пътуване и лека веселба в добре познатия ни и гостоприемен комплекс „Планински изглед“ в село Ябълковец. Пътуваме безразборно и неорганизирано, същото важи и за вечерната веселба.

Ден 1 (26.10)
Ябълковец – Ягнево. Започваме с леко изкачване към билото на Жълти рид. Продължаваме на югозапад и по горски пътища изкачваме най-високата точка на този дял – вр. Алада – 1241 м н.в. Следва продължително спускане, което ни отвежда в района на живописното Неделино. Във втората половина на деня караме в долината на Неделинска река до водослива с Върбица и оттам на изток до село Ягнево, където се настаняваме за нощувка в едноименния комплекс. Общо за деня около 48 км.

Ден 2 (27.10)
Ягнево – Джебел. За този ден са предвидени два варианта:
а/ дълъг и тънък – на изток с изкачване до най-високата точка на Стръмни рид (Юркиден Даг – 960 м н.в) и спускане към долината на Върбица и Джебел с обща дължина около 56 км;
б/ къс и дебел – на североизток с изкачване до средновековната крепост „Устра“ и спускане към Джебел. Обща дължина около 35 км;
Настаняването е в семеен хотел „Адил“ в Джебел.

Ден 3 (28.10)
Джебел – Ябълковец. Карането за деня е сравнително кратко. От Джебел ще се изкачим по едно било в северозападна посока до село Църквица, след което по малък, но живописен асфалтов път ще затворим кръгчето до Ябълковец. Общата дължина е около 29 км.
Привечер пътуваме обратно към родните места.

Реклама

УСЛОВИЯ

Транспорт – пътуваме заедно и поотделно т.е. както се синхронизираме по коли и хеликоптери. Допустимо е и пристигане / включване рано сутринта на 26.10, но трябва да се има предвид отдалечеността на Ябълковец (около 4 ч от София). Както обикновено, багажът ще бъде транспортиран с поддържащ бус.

Настаняване – както е описано по-горе, настаняването е в комплекс „Планински изглед“ (25.10), комплекс „Ягнево“ (26.10), семеен хотел „Адил“ – Джебел (27.10). Нощувките са в двойни / тройни стаи с цени, вариращи между 12 и 25 лв. за отделните места.

Храна – ще можем да поръчваме на всяко едно от посочените места вечеря и закуска. За из път трябва да си приготвим сандвичи и разни стръволини.

Записване – с изпращане на три имена, ЕГН и телефон за връзка по мейл на [email protected] до 19 октомври.

Такса за участие – 90 лв. Включва водачи по маршрута, поддържащ транспорт, застраховка „Злополука“.

Въпроси и уточнения може да отправите на [email protected] или по телефон на 0885 184 342 – Васил Тодев

https://web.facebook.com/events/425877314609282/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>