Велорали DRAG Черни връх 2018 | Регистрацията е отворена!

Включи се в 15-ото издание на Велорали „Черни връх“ на 29 септември и се изправи пред предизвикателството да изкачиш най-високия връх на Витоша, а след това да го спуснеш обратно!

Регистрацията вече е отворена на адрес https://drace.bg/event/127.


Програма: 
– 7:45 – 8:45 ч. – Сборен пункт 
– 9.00 ч. – Старт
– 16.30 ч. – Финал
– 17.00 ч.- Награждаване

Организатор:
DRAG Cycling Club – Спортен Клуб DRAG

Такса за участие: 30 лева (при записване до 19.09.2018 г.)

Състезанието ще се проведе на 29.09.2018 г. /събота/. Състезанието ще се провежда съгласно правилника на международната велосипедна организация за планинско колоездене. Застраховането е задължително.

Състезанието е 4 кръг от Българските ХСM серии, провеждащи се под егидата на Българска колоездачна лига. BG XCO & XCM Series

Регистрация: https://drace.bg/event/127.

Групи:

Мъже 
● Младежи под 19 (MJU19: Men Juniors U19) – категорията обхваща състезатели на възраст между 16 и 18 години. Участието в дадена категория се определя според годините, които се навършват в текущата календарна година; 
● Мъже ЕЛИТ 19+ (МЕN19+: Men ЕLITE 19+) – категорията обхваща състезатели на възраст над 19 години. Участието в дадена категория се определя според годините, които се навършват в текущата календарна година; 
● Мастърс (MM40+: Masters 40+) – категорията обхваща състезатели на възраст над 40 години, които следва сами да изберат дали да се състезават в нея. Това трябва да стане преди началото на състезанието. Състезателите нямат право да променят състезателната си категория през конкретната календарна година. 

Жени
● Девойки под 19 (WJU19: Women Juniors U19) – категорията обхваща състезатели на възраст между 16 и 18 години. Участието в дадена категория се определя според годините, които се навършват в текущата календарна година;
● Жени 19+ (W19+: Women 19+) – категорията обхваща състезателки над 19 години. Участието в дадена категория се определя според годините, които се навършват в текущата календарна година; 
● Жени Мастърс 40+ (WM: Women Masters 40+) –категорията обхваща състезатели на възраст над 40 години, които следва сами да изберат дали да се състезават в нея. Това трябва да стане преди началото на състезанието. Състезателите нямат право да променят състезателната си категория през конкретната календарна година.

●Отборно

Ако в една категория има по-малко от 5 участника, организаторите си запазват правото да ги обединят в класирането с друга група.

Реклама

Всеки състезател е длъжен:
• да бъде екипиран с каска
• да е попълнил декларация за физическо здраве и умения с велосипед
• да участва с изправен планински велосипед
• да бъде застрахован /планинска застраховка/ 
• препоръчително е всички състезатели да са с мобилни телефони със заредени батерии за връзка в случай на нужда
• за юноши под 16 години – писмена декларация от родител (подписано пред регистриращия или пред водача на отбора за състезатели от страната)
• да спазва правилника за движение по пътищата
• преминаване през всички контролни пунктове (при липса на дори една, резултатът на състезателя не се зачита в класирането)
• да преминава само по маркираното трасе
• да е платил такса участие 
• да окаже помощ на състезател (отбор) в беда
• да носи на видно място отличителните знаци, предоставени му от Организаторите /състезателен номер/. Неизпълнението на гореспоменатото, ще доведе до дисквалифициране на участника.

• Състезателите нямат право на външна помощ.
• Всеки състезател взема участие в състезанието на своя собствена отговорност.
• Състезателите, имат правото да носят логата на спонсорите си.
• Организаторите и медицинският екип, осигуряващ състезанието, си запазват правото да прекратят участието на състезател/отбор, ако преценят, че физическото му състояние не го позволява.
• Организаторите не са отговорни за действията на състезателите, които са в разрез със законодателството на Република България и правилника на състезанието.

Задължителна лична екипировка:
1. Технически изправен велосипед;
2. Каска;

Препоръчителна екипировка:
1. Очила;
2. Ръкавици;
3. Светлоотразителна жилетка;
4. Помпа; 
5. Съд (бидон) за вода;
6. Резервна вътрешна гума;
7. Комплект инструменти;
8. Часовник.

Екипировка осигурена от организаторите:
1. Състезателни номера / Отличителни знаци на състезанието/.

Състезателят трябва да финишира с велосипеда, с който стартирa!

Класиране и награди:
Класирането е индивидуално и отборно по време. При отборите се допуска до 2 минути разлика във времената на всяка контрола, като при неспазване на това изискване отборът и състезателите му отпадат от класирането. 

Победители ще бъдат излъчени от всяка възрастова група и категория. Всички класирани от I-во до III-то място ще бъдат наградени с купи, медали и ваучери.

Таксата за участие от 30 лв. е до 19.09.2018г. След тази дата таксата за участие е 40 лв.

Краен срок за записване и заплащане на таксата: 16:00 ч. на 27.09.2018 г.

Регистрация: https://drace.bg/event/127

https://web.facebook.com/events/243220116396804/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>