„Деца на Колела Ловеч 2018“ излъчи новите шампиони на България сред младежите в планинското колоездене

Над 120 деца и младежи се включиха във финалния кръг на Детските байк серии


На 1-2 септември в Ловеч се проведе петото поредно издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18 годишна възраст „Деца на колела“, което ежегодно се провежда и финансира от община Ловеч.  Участниците в тазгодишното издание на събитието бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботният ден бе отреден за състезанието за най-малките, а в неделя се проведе състезанието за големите, което беше и пети, финален кръг от Българските детски байк серии за 2018, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата беше много оспорвана, а участниците трябваше да преборят 1-километровото трасето, което им бяха подготвили организаторите от Консепт Криейтив.  Пистата включваше разнообразни елементи като стръмни участъци, камъни, скокове и други, а най-доброто време за деня успя да постигне 15-годишният Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който успя да премине по трасето за 1:22.60 минути. С победата си в Ловеч Анчев затвърди и първото си място в генералното класиране на сериите за 2018 година.

В категорията на 13-14 годишните конкуренцията също беше много  голяма, а най-добре се представи Димитър Мазнейков от град Петрич. Това беше петата му поредна победа в детските серии, което го превърна в безапелационен победител в турнира с 500 точки!

При най-малките от 10 до 12 години най-бърз бе Роберто Василев от София, следван от Никола Тихин от Ботевград и Теодор Василев от Бургас. Четвърти остана бургазлията Росен Ранков, който обаче се беше подсигурил с достатъчно точки от предишните стартове, с  които да се нареди на първо място в сериите за 2018.

Пълното класиране от състезанието можете да видите тук.

Реклама

Всички участници и победителите в състезанието получиха грамоти, медали и предметни награди, любезно предоставени от община Ловеч, организаторите на събитието и магазини SLS.

Детските байк серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч и в тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Турнирът продължава и догодина, а повече информация можете да намерите на www.race-series.com.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>