Осоговско велоприключение | 1-2 септември 2018

Повечето хора свързват Осоговската планина с билния маршрут до първенеца ѝ, връх Руен, с приятни снежни спомени от фън парк „Осогово“ или с купоните в едноименната хижа.

Но Осогово е много повече от един връх, една хижа и една ски-писта. Дивата (все още) погранична планина крие в гънките си десетки неизследвани маршрути и винаги има с какво да изненада дори опитните ѝ познавачи. Един от тях, Любомир Ботушаров от MTB-BG, ни покани да я „преоткрием“ заедно – този път на колело, през август 2017 г. Работната задача на Любо беше да проучи и открие маршрути за планинско колоездене в рамките на проект „Устойчиво бъдеще за хората и природата в Осогово“. И понеже за нас Осогово също е „любов от пръв поглед“, веднага се съгласихме. Три дни се „лутахме“ из Осоговските потайности в търсене на перфектните „линии“ и определено ги открихме! Време е да ги споделим с най-запалените вело-ентусиасти. Готови ли сте да се впуснете в Осоговското ни велоприключение?

Вижте в страницата на Сдружението какво сме ви подготвили и ако ви допада, изпратете ни заявка за участие:
https://hikebikebg.com/event/osogovsko-velo/

https://web.facebook.com/events/393471877838426/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>