Велопреход по билото на Беласица 2018 г.

Клуб BELA Extreme отново има удоволствието да ви покани за осма поредна година на велопрехода по билото на тяхната обичана планина

Въпреки че Беласица е малка планина, тя е чудно красива, откъдето и да я погледнеш, но най-голямо удоволствие изпитваш, когато се изкачиш на нейното било, откъдето се откриват уникални гледки към три държави, на които ще се наслаждавате в продължение на около 25 км. Няма да пропуснем и изкачването на емблематичните върхове Конгур (1951 м) и Радомир (2029 м). След това ни чака и дълго спускане от подножието на връх Тумба до с. Скрът.

Тръгваме на 25 август (събота) в 17.00 часа от стадиона на гр. Петрич, качваме се на хижа „Конгуро“, за да пренощуваме и да си прекараме, както само ние си знаем. На следващия ден продължаваме изкачването до билото и оттам все по него, преди да се спуснем към Скрът.

Дължина на маршрута за двата дни: 92 км
Денивелация за двата дни: 2500 м
Ниво на трудност 4/6
!!!Теренът е разнообразен – от мека горска почва до каменист и неподдържан скалист път. Необходим е опит, издръжливост и концентрация за колоездене по подобни терени.
За подробности следете публикациите във Facebook или се обадете на тел.: 0886 46 66 02.

Програма на събитието:
25.08 (събота)
– тръгване в 17:00 ч. от стадиона на гр. Петрич в посока хижа „Конгуро“. Изкачването е 10 км по асфалт и 5 км черен горски път с денивелация 1200 м (от Петрич до хижата). Който, желае може да се отбие и до х.„Беласица“, която е на около 700 метра от нашия маршрут.
Ще има и осигурен транспорт за багаж от града до хижата и обратно на следващия ден до Петрич.

26.08 (неделя)
– тръгване от х.„Конгур“ в 09:00ч. Изкачваме се до връх Конгур (9 км) и правим кратка почивка, за да се събере групата. Следва кратко спускане по пътека до подбилния път, който води към вр. Радомир и вр.Тумба – той е с дължина около 25 км. Следващата почивка е под връх Радомир – който желае, може да се качи до върха пеша за около 10-15 минути. Правим още една кратка почивка на местността Демир капия. Там ще чуете историята за Петричкия инцидент и ще видите наскоро откритата паметна плоча. Голямата почивка ще е под връх Тумба, местността Щаба, където ще сме около 14:30 ч. Ще има студена вода, бира, дебела сянка, маса за хапване. Мястото е идеално за почивка и скатаване от голямата жега в подножието на планината. Спускането оттам е по път с дължина 18 км, като в долната му част има опции и за преки пътеки. От с.Скрът до Петрич има два варианта за прибиране – или по главния асфалтов път, или по черни пътища, минаващи през подгорските села.

Организационна такса 5 лева ( заплаща се на място).
Осигурен е придружаващ джип за най-необходимото, вода и помощ при нужда.

Реклама

За вечеря на 25.08 (събота) ще има:
*салата – 3.50 лв.
*свинска пържола с гарнитура – 9.00 лв.
*пилешко бутче с гарнитура – 8 лв.
*кебапче(кюфте) с гарнитура – 5.00 лв.
*супа -2.2 лв.
*десерт -1.80 лв.
*За вегетарианци вечерята ще се приготвя по тяхно предпочитание на момента.
*Който желае, може да си носи пиене и хапване и за двата дни.

– Нощувка – 15 лв. (местата в хижата са ограничени, има и друга група).
– Има възможност и за палатки.
При записване заявявайте вечерята си, ако желаете такава.
Записване на тел.0886 46 66 02 Гени до 20.08.2018 г.

https://web.facebook.com/events/1827996557281094/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>