Национален шампионат по спускане 2018 | Видео от Martobas Project

Свикна ли сме да свързваме малкия и китен град Чепеларе, сгушил се във величествената планина Родопи, с неговите зимни постижения и световни и олимпийски герои. Но на 22 юли там се проведе така дълго чаканият шампионат по спускане в планинското колоездене.

БГ колоездачи, от малки до големи, бяха вперили поглед в 3 400 метровото трасе „Брус Лий“, наистина създадено за шампиони. Състезателите бяха групирани в няколко категории и наброяваха около 80 души. Трасето изобилстваше от технични и скоростни отсечки. За съжаление някои от колоездачите не успяха да завършат това състезание, вследствие на получени травми. Нека им пожелаем скорошно възстановяване. Като изключим този неприятен момент, шампионатът поднесе доста изненади на почетната стълбичка и доскорошни фаворити бяха изместени от така бленуваното първо място и титлата шампион на България.

Но стига толкова словоизлияния! Оставям ви да се насладите на това, което засне моята снимачна техника. Така че приятно гледане и до скоро виждане, надявам се в Ботевград…

Реклама