Martobas project | DH Burgas 2018 – последен

Да, приятели на планинското колоездене, заглавието говори само за себе си, това е последният клип от този район на България. Причините са известни за хората, занимаващи се с организирането на подобен вид състезания. Приоритетите в родния спорт са насочени към други звена, но както и да е… Да гледаме оптимистично на нещата, поне докато не излезе календарът за 2019 г.

На 8 юли в местността Шилото се проведе петото издание на DH Burgas, отново организирано от местният байк клуб Shore Invaders. За пет издания на това спортно мероприятие, за пръв път беше облачно и много приятно за състезание. Дори и времето се застъпи за нас. Състезанието уважиха участници от Петрич, Бяла, София, Велико Търново, Добрич, Варна, Айтос и други и, разбира се, от Бургас. Даже имахме представител от Сърбия, който предния ден се спусна няколко пъти и остана очарован от трасето, макар и късо. Но проблем с колелото не му позволи да се спусне на самото състезание. Участниците бяха близо 40 на брой, някои от които с доста сериозни успехи на родни и международни състезания. Оставям ви в компанията на състезателите и техните спускания по 900-метровото трасе в местността Шилото, Бургас. До нови срещи!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>