Чепеларе приема Държавния шампионат по спускане през уикенда

Елитът на планинското колоездене (дисциплина спускане) за първи път ще мери сили по трасето на Мечи чал 

Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по спускане за 2018 г. до момента,  а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието ще се проведе през уикенда (21-22 юли) в Чепеларе и ще събере някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018.

Родопският ни курорт разполага с едно от най-дългите и разнообразни трасета за спускане в България, което за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400 м и 700 м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

Освен национален шампионат, състезанието е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 6 отделни категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл.

Състезанието е отворено и в него освен лицензирани състезатели, могат да се включат всички желаещи, които разполагат с необходимите умения и смелост, като е необходимо да се регистрират за участие предварително онлайн тук.

Реклама

Съботният ден на 21 юли е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя, 22 юли, ще се проведе същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15:00! Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на град Чепеларе – госпожа Славка Чакърова.

Мечи Чал DH ще се състои за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Ред Бул България, хотел Перелик, DoppelHerz,  Roobar и други.

https://www.facebook.com/events/201130243774494/