Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Леоганг, Австрия

Третият кръг от Световната купа по спускане направи сезона още „по-завързан“.

При жените Рейчъл Атертън най-сетне успя да се завърне на първото място в класирането, но преднината ѝ не е като в годините на доминация преди контузиите. Мириам Никол завърши само с 60 стотни изоставане, а и Трейси Хана не е много по-бавна. На всичкото отгоре победителката от Форт Уилям Тане Сийгрейв бе дисквалифицирана, защото за момент напусна очертанията на трасето.

Така Никол и Атертън се откъсната напред във временното класиране съответно с 610 и 600 т., а Сийгрейв и Хана останаха с около 200 т. по-назад. В оставащите няколко кръга обаче може би ще се насладим на най-оспорваната борба между дамите от няколко години насам.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/video/AP-1VPAF1YNW1W11/womens-dhi-finals-en-leogang.

Реклама

Трасето в Леоганг винаги е пасвало добре на Аарън Гуин, който е печелил тук и с верига, и без нея. Затова когато американецът седна на горещия стол, изглеждаше, че трудно ще бъде изместен оттам. Само че Амари Пиерон, победителят от предишния кръг, „влезе в серия“ и успя да подобри времето на Гуин с половин секунда. Особено напечено стана при спускането на Лука Шоу, който бе най-бърз в квалификацията и се движеше буквално със същото време като Пиерон, но малко преди края падна и макар че веднага продължи, всичко в този старт бе изгубено за него.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/video/AP-1VPAF2STW1W11/mens-dhi-finals-en-leogang.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>