Велосъстезание Джуренец Куест 2018 | 16 юни

За трета поредна година любителите на планинското колоездене от цяла България ще имат възможност да вземат участие в „Джуренец Куест“. Състезанието по планинско колоездене /XC style/, организирано от Община Своге и велоклуб „Велокрация“, ще се проведе на 16 юни от градски стадион на гр. Своге, като стартът ще е в 10:30 часа.

Категориите са следните:
– младежи от 16 до 18 години включително;
– мъже от 19 до 40 години включително;
– ветерани от 41 години нагоре
– жени и девойки от 16 години нагоре.

Всички желаещи да въртят педали сред уникални природни красоти могат да заявят участие на онлайн платформата на DRACE, която е достъпна на интернет адрес https://drace.bg/bg/event/113. Записването продължава до 24 часа на 15 юни.

В съботния ден, 16 юни, в периода от 8:30 до 10:30 състезателите ще получават състезателни номера, минерална вода и шоколад. Дължината на трасето ще е около 43 км с положителна денивелация от 1700 метра. Общият награден фонд е 1350 лева, разпределен по категории.

Времената ще бъдат електронно отчитани.

Стартът ще бъде даден от стадиона на град Своге, след което предстои набиране на височина към село Желен, махала Драганово Бърдо и към село Лесков дол. Следва излаз на пътеката Ком-Емине в посока към връх Чукава и връх Джуренец. Атаката на Джуренец е тежка, като най-високата точка от маршрута е именно на него – 1394 метра. От върха се откриват величествени гледки към върховете Чукава, Мургаш, Козница и Витоша планина. Следва спускане и обиколка в землищата на селата Батулия и Лесков дол, като финалът на състезанието отново е на градския стадион в Своге. На всеки чекпойнт ще има осигурена минерална вода за състезателите.

Маршрутът минава през вековни дъбови и букови гори, пасища и чукли. Освен уникалния пейзаж, състезатели ще могат да се полюбуват и на много диви животни, които обитават свободно и необезпокоявано красивата местност, живейки в хармония с природа, пастири и туристи. Още снимки от маршрута можете да видите в края на статията.

За третото издание на състезанието организаторите са се погрижили да осигурят много награди, атракции и забавления за публиката. Най-ранобудните ще имат възможност да полетят с въздушен балон над стадиона в Своге в часовия период от 07:00 ч. до 09:00 ч. Ди джей ще се грижи през целия ден за доброто настроение на всички. Осигурени са и много игри и томбола с публиката, като голямата награда от нея е чисто нов велосипед. Повече информация и детайли за събитието можете да откриете във фейсбук профила, както и на уеб сайта на състезанието.

Реклама

За информация относно трасе, участници, предвижване и паркиране, моля следете уеб сайта, както и събитието във Фейсбук.

Facebook
https://www.facebook.com/djurenecquest/
https://www.facebook.com/events/1535803153135205/

Записване – https://drace.bg/bg/event/113

Web Site – http://www.djurenec.com/

Партньори на състезанието са: Велоклуб „Велокрация“, фирмите „Уинбет“, „Мургаш 88″, „Монделийз Интернешънъл“, „Драг“ и „Бейз“. Медийните партньори са „Еспресо Нюз“ и „MTB-BG.com“.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>