Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Форт Уилям, Великобритания

Вторият кръг от Световната купа по спускане се проведе във Форт Уилям и донесе доста изненади.

Нека започнем с това, че след три поредни победи на това трасе, Грег Минар трябваше да гледа състезанието отстрани със счупена ръка – неприятната случка е станала предишната седмица по време на изпитанията на новия Santa Cruz V10. Грег обаче не бе единственият фаворит, сполетян от лош късмет. Победителят от първия кръг Аарън Гуин започна с добро темпо, но падна страховито на техничната каменна секция и е цяло чудо, че оцеля без сериозни наранявания. Американецът продължи веднага, но вече без шансове за челните места. Лука Шоу, който бе последен на старта, спука гума още преди средата на трасето и не успя да постигне победата.

Затова пък за Амари Пиерон състезанието завърши по най-добрия начин – французинът трябваше да гледа с опънати нерви няколкото именити съперници, стартиращи след него, но с всяко следващо спускане неговото време изглеждаше все по-добро, докато накрая се оказа непобедимо за деня.

При жените също не липсваше драма. По време на квалификациите Рейчъл Атертън показа, че вече си е възвърнала отличната форма и на финалите стартира от последна позиция, като всички очакваха от нея най-доброто време. Метри след старта обаче веригата ѝ се скъса, а трасето във Форт Уилям не е от тези, на които човек може да победи без верига… Въпреки това и въпреки едно леко падане на камъните, Рейчъл успя да завърши на трета позиция, а най-доброто време за деня остана това на Тане Сийгрейв, следвана от Мириам Никол.

Запис от преките предавания по RedBull.tv можете да гледате тук:
https://www.redbull.tv/video/AP-1VM16VYPN1W11/womens-dhi-finals-en-fort-william (жени)
https://www.redbull.tv/video/AP-1VM16V6GS1W11/mens-dhi-finals-en-fort-william (мъже)

Реклама

Класиране

Жени

Мъже

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>