Конгур Air Fest 2018 | 29 юни – 1 юли

Конгур Air Fest през 2018 г. ще бъде с още по-богата програма, в която всеки любител на екстремните спортове и заниманията на открито ще може да намери по нещо за себе си. Беласица ви очаква с велосипед, парапланер, туристически щеки и по всякакъв друг начин!

Kongur Air Fest 2018 се задава! 

Kongur Air Fest 2018 идва, за да зарадва всички почитатели на екстремните изживявания и времето, прекарано сред природата.

КОГА? 
29.06. – 01.07.2018 г.

КЪДЕ?
На поляната пред хижа „Беласица“.

=======================================================

ЦЕНИ НА ПРОПУСКИ ЗА ФЕСТИВАЛА:

Цена на тридневен пропуск – 45 лв.
Пропускът дава право за участие във всички активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително. Освен това получавате и бонус потник на събитието, брандиран от Red Bull.

Цена на еднодневен пропуск – 20 лв.
Пропускът дава право за участие във всички активности на феста за съответния ден БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително.

Цена на пропуск за музикалната вечер в събота – 10 лв.
Пропускът дава достъп само до музикалната вечер в събота на 30.06. и е валиден след 17:30 ч. в същия ден, с право за включване в организираното посещение на Лешнишки водопад в 18:00 ч. и посрещане на July Morning с тръгване за връх Конгур в 03:00 ч.

Детайли за плащане по банков път на пропуски за фестивала или такси за участие в организираното тридневно каране с Whip Off Challenge и уъркшопа по парапланеризъм:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG24FINV91501016557851
SWIFT/BIC: FINVBGSF
Титуляр на сметка: Кирил Цветков

В основание за плащане да пише какво се плаща, например: уъркшоп по парапланеризъм / тридневен пропуск и т.н.

*Тандемните полети не се заплащат на тази банкова сметка. Относно запитвания, записвания и плащания на тандемни полети позвънете на телефон: 0889137013.

=======================================================

КАКВО СМЕ ПОДГОТВИЛИ?

=======================================================

Организирано 3-дневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge, където журито ще избере най-добрия whip и победителят получава купа + парична награда от 500 лв.

ПРОГРАМА:

29.06. (петък) от 12:00 до 18:00 ч.:
Тренировки

30.06. (събота):
Тренировки от 11:00 до 16:00 ч.
Whip Off Challenge от 16:00 до 18:00 ч.

Желаещите да участват трябва да заявят желанието си предварително, като се запишат онлайн:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefNodTHu6SJjlAby9Gyq5wv98nXmqp7SYFne6Pz38ckTcMVA/viewform

Такса за участие: 60 лв. за трите дни. (С включен транспорт и пропуск за събитието. Пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително)

Реклама

=======================================================

Уъркшоп по парапланеризъм

В това издание, за разлика от миналогодишното (където парапланеристката част съдържаше само прелетен елемент), тази година добавяме и свободен стил.

Двамата ни ментори – асовете на българския парапланеризъм Весо Овчаров и Ясен Савов – ще обединят сили в първото за България, а може би и за света, комбинирано състезание прелетно летене (cross country) и фигури (freestyle). Защо? Ами защото, първо, за да летим безопасно на прелет, трябва да можем да владеем крилото си в основните фигури от акробатиката. И, второ – защото това са специалностите на Весо и Ясен, така че нека ги експлоатираме на макс.

За целта всеки летателен ден ще започва със сравнително лесна прелетна задача, така че възможно най-голям процент пилоти да завършват (за да могат да продължат с фигурите). Само че финалът на прелетната задача няма да бъде долу в долината, а обратно на самия старт, което ще позволи на завършилите да излизат над кацалката с достатъчно голяма височина, за да пристъпят към втората фаза на състезанието – фигурите. Естествено, не фигури от висшия пилотаж, каквито Весо прави в тренировките и състезанията си, а най-основните и важни за сигурността ни – уинговъри, пълни и дълбоки сривове, спирали – всички изпълнени над определения за целта прозорец над гората в долната част на склона. 

Ясен ще води прелетната част по радиото от въздуха, докато Весо акробатната част от земята. Фигурите на всеки участник ще бъдат заснемани, така че да можем да ги анализираме в края на всеки ден. 

Важно е да се отбележи, че всеки участник може да избира в какво да участва. Някой може да лети само по прелетната задача, след което спокойно да си кацне; докато друг може да се концентрира само върху фигурите, които да повтори, колкото пъти иска във времевия прозорец на задачата за деня. Но все пак се надяваме максимален процент от участниците да изберат да правят и двете, така че да извлекат максимума от знанията на двамата ни ментори. 

Класирането в състезанието ще бъде образувано от точките от прелетната задача плюс бонус точките от фигурната част. Но важно е да се отбележи, че както в миналото издание, целта е не толкова да се състезаваме, колкото да се учим. Така че използваме състезателния формат не толкова, за да се покажем кой е по-по-най, колкото за да облечем учебната същност на занятието в удобна и ефективна форма.

ПРОГРАМА:

Ежедневна програма (точните часове ще бъдат обявявани от предишния ден, в зависимост от прогнозата):
1) Качване на старта.
2) Брифинг и подробно запознаване с прелетната задачата за деня.
3) Летене по задачата и изпълнение на фигурите.
4) Следобеден дебрифинг: анализ на прелетната задача и фигурите (с преглеждане на заснетия видео материал от фигурите), както и свободна дискусия върху общи теми отнасящи се до ефективното летене.

Сутринта на 29 май, преди да се качим към старта:
1) Регистрация.
2) Представяне на фигурите, придружено с инструктажни видеоклипчета – как и къде да ги изпълняваме правилно, от какво да се пазим и как да реагираме, ако нещо се обърка.

Следобяда на 29 май, след летене: семинар на тема “Екипировка и безопасност”, придружен с демонстрация как оптимално да сгъваме резервния си парашут.

Молим всички участници да качат точките за състезанието на инструментите си предварително.

Носете си заредени станции, за да става разговорът във въздуха, а и за да сме в максимална безопасност.

Желаещите да участват трябва да заявят желанието си предварително, като се запишат онлайн:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefNodTHu6SJjlAby9Gyq5wv98nXmqp7SYFne6Pz38ckTcMVA/viewform

Такса за участие: 80 лв. за трите дни. (С включен транспорт и пропуск за събитието. Пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

И нека качим нивото още веднъж!

=======================================================

Air bag (свободно каране на въздушна възглавница)

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да ползва въздушната възглавница, както следва по-долу (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително):

29.06. (петък): 
от 12:00 до 14:00 ч.
от 19:00 до 22:00 ч.

30.06. (събота):
от 11:00 до 14:00 ч.
от 20:00 до 22:00 ч.

=======================================================

Pump Track

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да ползва обособеното трасе, както следва по-долу (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

29.06. (петък): 
от 10:00 до 20:00 ч.

30.06. (събота):
от 10:00 до 20:00 ч.

01.07.(неделя):
от 10:00 до 20:00 ч.

=======================================================

Slackline & Kendama Workshop

Slackline е динамичен начин за трениране на баланса, тялото и ума. Slackline е плоска лента, специално изработена за този спорт. Тя е направена от найлон или полиестер и се обтяга между два статични обекта. Главната цел е ходене, различни видове пози и трикове върху лентата. Всеки може да намери своя собствен стил и начин за тренировка. Това е един доста атрактивен и лесно достъпен спорт за всяка възраст.

Кендама не е само традиционна японска играчка, тя се е превърнала в официален спорт и жонгльорски способ с многобройни състезания и тематични срещи, които се организират в Япония, Америка и Европа. Кендамата се откроява със своя уникален дизайн и хилядите възможни трикове и комбинации, докато играете. Тя се състои от три части: тама (топка), сарадо (голяма и малка чашка) и кен (продълговата част завършваща с шип). Комбинациите от движения и трикове с нея са неограничени. Триковете всъщност представляват вариации на жонглиране с топката в трите чашки и нанизването й на острието отгоре, разнообразие от статични баланс трикове и динамични (въртеливи) движения, осъществени с помощта на връвчицата и различните хватове на кена или тамата. Усвояването на кендама триковете изисква практика, концентрация, търпение и креативност. Умения, които са приложими във всяко едно ежедневно начинание.

Уъркшопът ще се води от Серафим Захариев, който е от Пловдив. Наричат го „гуруто“, тъй като той е основател на “Slackline Bulgaria” и създател на „Кендама България“ и разпространява открай време спортовете из страната.

ПРОГРАМА:

30.06. (събота): цял ден.

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да участва в уъркшопа (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

=======================================================

Хата йога сесии и аюрведичната кухня

Хата йога е класическа йога система, включваща дихателни (пранаяма) и физически (асана) упражнения, подходящи за практикуващи от всякаква възраст, независимо от физическата им подготовка и двигателна култура. Хата йога е най-разпространената форма на йога в света, чрез която се развиват умения за устойчивост, издръжливост и гъвкавост на тялото, засилване на концентрацията чрез насочване на мисълта и осъзнато отпускане и почивка (релаксация). Целта на Хата йога е поддържането на човека в естественото му състояние на здраве.

Водещ на Хата Йога сесиите ще бъде Димитър Карагьозов. През 2010 г. Димитър заминава за Индия и остава да живее там три години, като посвещава цялото време в задълбочено изучаване на една от най-древните и мистични философски системи. В Индия среща своите духовни учители, които отварят за него вратите на йога, давайки му най-ценните знания за „Науката за живота“, които днес той споделя с много страст и желание, защото за него йога е онази фина част от света, в която открива своята хармония и любов.

ПРОГРАМА:

29.06. (петък):
от 08:00 до 09:30 ч.
от 18:00 до 19:30 ч.

30.06. (събота):
от 08:00 до 09:30 ч.
от 18:00 до 19:30 ч.

01.07. (неделя):
от 08:00 до 09:30 ч.
от 18:00 до 19:30 ч.

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да вземе участие в хата йога сесиите (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

Освен хата йога сесиите решихме да ви представим и Аюрведичната кухня, която удивително се свежда до няколко простички принципа на хранене. Това познание не се е променило повече от 5000 години. Храната, която ще приготвим, се придържа към тези принципи и освен че всички продукти са внимателно подбрани, тя е и изключително вкусна и богата на аромати.
Аюрведа от санскрит означава „Познание за Живота” или „Как да се живее”, включва масивно количество информация от Индийската народна медицина, чиято основа е именно храненето.

=======================================================

В събота вечерта, всички посетители ще могат да се заредят с лятно настроение от артистите, които ще излязат на сцената на феста: Kirtan Raga, Funky Miracle, Skiller, Jahmmy Youth, Martin Green (MK), Spens & DJ Chukee.

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да се наслади на музикалната програма (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

=======================================================

Тандемни полети и July Morning

И тази година ще можете да се насладите на полет с парапланер, прелитайки 2000 м височина, излитайки от неповторимата Беласица, по-точно от връх Конгур, виждайки планините Пирин, Славянка и Огражден, с размазващата гледка към Гърция и Македония, след което ще се приземим в Петричката котловина, а преди това ще прелетим над Петрич с Божията воля!

Нашите тандемни пилоти ще бъдат, както винаги: Иво Геров, Тошко Батмана, Иво Нинов, Петър Гущера, Ясен Савов, Веско Мена, Джими, Пецата, Емо Тандема и не на последно място небезисвестният КАЛИБАН ЕЪР ЛАЙНС, както и много други наши и чуждестранни топ пилоти, които ще ви покажат какво значи въздушно шоу и изкуството да летиш свободно.

Ще е добре да побързате с резервацията на вашият полет, тъй като вече има желаещи и за целта ще използваме старата схема за записвания – три имена, тегло и преведено капаро от 50 лв. от цената, която е 180 лв. с включени транспорт и видео, като тази година ще се опитаме да излетим и на изгрев слънце от връх Конгур на 1 юли, като за този ранен полет цената е 230 лв. (В тези цени не е включен пропуск за феста.)
Очакваме вашите записвания и запитвания на телефон: 0889137013.

=======================================================

Туристически разходки

ПРОГРАМА:

30.06. (събота):
– Тръгване в 12:00 ч. до хижа Конгур
– Тръгване в 18:00 ч. до Лешнишки водопад

01.07. (неделя):
– Тръгване в 03:00 ч. до връх Конгур
– Тръгване в 10:00 ч. до връх Конгур

Водачи на групите ще бъдат Красимир Ангелов (планинар и катерач) и Елена Милушева (председател на Туристическо дружество „Калабак” в Петрич).

Всеки, заплатил съответния пропуск, може да вземе участие в туристическите разходки (пропускът дава право за участие във всички останали активности на феста БЕЗ организираното тридневно каране по Kongur DH трасето с Whip Off Challenge-a, уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително).

=======================================================

Очакваме ви!

https://www.facebook.com/events/1695473037207916/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>