Балканска купа по спускане 2018 – календар и първи резултати

Както може би сте прочели, през изминалия уикенд в румънския курорт Синая се проведе първият кръг от Балканската купа по спускане. Започваме с резултатите от него, тъй като българските участници не се представиха никак лошо и това им дава добра изходна позиция в класирането за този изцяло нов балкански турнир.

Горната снимка е дело на Светлин Гатев и отразява само част от резултатите, при това както са за самото румънско състезание. Тъй като не всички участници в него са записани за Балканската купа, класирането за нея е малко по-различно (дори и някои от категориите се различават!) и в него позициите на българските състезатели са още по-добри:

Междувременно стана готов и окончателният календар на тази серия от събития, която за пръв път през 2018 г. е обединена в Балканска купа по спускане. За жалост едно от двете български състезания в нея бе отменено, но това е положението – ето ги датите и местата, където балканските спускачи ще могат да мерят сили за общо крайно класиране:

Повече информация за Балканската купа по спускане можете да намирате във Facebook страницата: https://web.facebook.com/BalkanDHcup/.

Реклама