XCO Симеоново | 10 юни 2018

XCO, съкратено от cross-country olympic, е формат, който е част от програмата на летните Олимпииски игри от осемнадесет години насам. Представлява колоездaчно състезание по пресечен терен, при което участниците правят няколко обиколки по трасето.

Тази дисциплина е естественото развитие на колоездача. Той вече е толкова напреднал, че карането по равното шосе не го удовлетворява и търси препятствия. Този тип състезание е и зрелищно заради формата си – къси обиколки от 3 до 6 километра, които състезателите бързо затварят и преминават по няколко пъти през старт-финала. Трасето е добре да е в близост до населено място, за да е лесно достъпно за публиката. Състезателите имат нужда от такава, която да ги „надъхва“. За тях е много различно, ако има кой да ги „подбутва“…

А самото ХСО Симеоново се заражда още по времето на емблематичните „Bike Weeekend“ състезания, организирани от RAM Bikes през далечната 2006 г., от една страна, и в главите на момчетата от велоклуб „МАМУТ“, от друга. Сътрудничеството винаги води до добри резултати. :).

Освен всичко друго ХСО Симеоново е и втори кръг от Българските ХСО серии, провеждащи се под егидата на Българската колоездачна лига. 

Трасето е достъпно за всеки желаещ да подкрепи състезателите, а и за всеки, който има желание да премери сили с останалите участници. Намира се в непосредствена близост до границите на кв.Симеоново, като преминава покрай много пешеходни пътеки, водещи към Симеоновските езера, а асфалтовият път, водещ към х-л „Свети Георги“, обгражда трасето от западната му страна.

До голяма степен е сравнимо с ХСО Драгалевци, като тук денивелацията е с 40 метра повече – 166 м при дължина на обиколката 2,9 км. При проектирането на трасето принципът за визуален контакт между състезателите е запазен, като трасето криволичи, позволявайки състезателите да се виждат, което допълнително спомага за засилване на състезателния дух. 

Практикуващи и непрактикуващи са добре дошли. Ще ви очакваме! 

Реклама

РЕГИСТРАЦИЯ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeByYLAIF65wWMvXqwxTMWMb365fScbA5OYd5YiqLzWEKvfxA/viewform

Организаторът си запазва правото да мести или отказва регистрация на изявени състезатели регистрирали се в категория Хоби! С цел спортсменско отношение! Повече за това можете да прочетете тук: https://www.facebook.com/events/180724262585965/permalink/181538965837828/.

Стартова такса за състезанието:
Заплатена в PaVé Bike Shop and Repair – 20 лв.
Заплатена на място – 20 лв.
С включена застраховка и ПСС. 

Може да заплатите в магазин PaVé Bike Shop and Repair- на ул. „Златовръх“ 50, на ъгъла с ул. „Бигла“.

Номерата ще се раздават от 04.06.2018 до 08.06.2018 до 19 ч.в магазин PaVé Bike Shop and Repair.

Номера на старта ще се раздават само по изключение на регистрирали се до 06.06.2018 г. участници, които не живеят в София!
След финиширането на състезателите, номерата ще бъдат събрани!*

*Номерата ще са с чипове за времеизмерване, които ще се използват и в бъдеще. Благодарим за разбирането!

Награждаването ще започне след финиширане на всички групи и обработвеане на резултатите – около 16 ч.

https://www.facebook.com/events/180724262585965/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>