Specialized Stumpjumper с гигантска отстъпка

През 1981 г. Specialized представят на пазара Stumpjumper – първият сериен маунтин байк, който исторически бележи началото на революция при велосипедите.

Веломагазини Bike Center ти дават уникалната възможност да се докоснеш до легендата „Stumpy” като се възползваш от гигантското намаление.


Specialized Stumpjumper 27,5″ / 29″ c цени от 5799 лв. 4639 лв.


Промоционалните цени започват с модификацията Comp Alloy с алуминиева рамка с технология М5 и 150 мм ход на окачването за 4639 лв. вместо 5799 лв.

Виж всички намалени модели


Геометрия и технологии

Геометрията и окомплектовката на Stumpy без съмнение дава пълна свобода при карането надолу – можеш да избираш по-груби линии, да скачаш, да атакуваш виражите и неглижираш улеите… Stumpjumper няма да се уплаши от никакъв терен и наклон, превръщайки всяка пътека в удоволствие.


Т.нар. Trail геометрия е с челен ъгъл 67° и къса задница (420 мм), което прави байка доста маневрен и игрив, но без да го лишава от стабилност и увереност при високи скорости или стръмни наклони.

Универсалност и качество

За много хора в България този подход при геометрията би бил най-доброто решение, защото дивите пътеки, които не са превърнати в трасета с виражи и скокове, обикновено изискват по-повратливи велосипеди.

Към тези характеристики можем да добавим и една умерена дължина на предния триъгълник, без никакво залитане към крайности.


Рамката е изваяна във всяко отношение – хидроформаваните тръби сякаш преливат една в друга, всички жила и маркучи са вкарани вътре, а задният амортисьор RockShox Monarch RT е тунингован специално за Stumpjumper


Окачване и компоненти

Шокът е свързан към окачването чрез специална удължаваща планка, която пък се свързва с т.нар. ManFu link (специфично оформената за повече коравина къса планка, която предава сгъването от задницата към удължението на шока).


Задната проходна ос е 148х12 мм за още повече здравина и издръжливост. Отпред вилката е RockShox Reba RL, също с Boost проходна ос. Задвижването е с 1х11 предавки (предимно Sram GX, но с курбели Race Face), а спирачната сила е поверена на Sram Guide R.

Колелата, гумите и периферните компоненти са със собствените марки на Specialized, които от години са еталон за качество и прецизност – включително и регулируемият кол за седалка, с какъвто велосипедът е оборудван стандартно.

Първият сериен маунтин байк


Първият сериен маунтин байк – Specialized Stumpjumper от 1981 г.


Купи онлайн или тествай Specialized Stumpjumper и вземи на изплащане на място в 10 магазина:

  1. София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2. София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3. София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4. София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5. София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6. София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7. София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107
  8. София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. Бургас, ул. Цар Симеон 102