Biking Tours | Ендуро уикенд в Родопите и Пирин – 12-13 май 2018

След първите големи празници през май Biking Tours ви канят на един разпускащ (е и физически натоварващ!) ендуро уикенд в района, където се срещат Родопите и Пирин.

ПРОГРАМА

Групата ще бъде ограничена!!! Това каране не е подходящо за начинаещи и хора със слаба физическа подготовка!

Пътуваме организирано от София до с. Аврамово

Ден 1, 12.05.2018 г.

Караме в Родопите: Аврамово – Бунцево – Якоруда – Орцево

В 10:20 ч. ще тръгнем на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до Велиишкото билото над Орцево и се отправяме към с. Бунцево. Достигаме селото по горски път и предизвикателни горски пътеки. Правим кратка почивка за кафе, след което и страхотно спускане към град Якоруда по изключително приятни и технични пътеки. Отделяме 1 час почивка за обяд и в следобедните часове правим между 2 и 4 трансфера до Бунцево, за да направим още няколко щеметни спускания към Якоруда. В края на деня се извозваме организирано до с. Орцево, където оставаме за нощувка.

Днешното каране има и въртене около 17 км по черни пътища.
Терен: черни пътища, пътеки (има и технични!).
Вода по маршрута има.

Залагаме на предизвикателни и интересни спускания в следобедните часове. С по-агресивно каране и трансфери.

Реклама

Ден 2, 13.05.2018 г.

С много интересна и дълга родопска пътека се пренасяме по ендуро пътеките над Банско, за да завършим с минерален басейн в Добринище. Маршрутът е Орцево – Елешница – Добринище.

Изпълнен с много разнообразни терени, красиви населени места и минерални извори, денят ще започне около 9 ч. сутринта. Ще тръгнем по единствения асфалтов път на селото в югозападна посока и не след дълго ще се отклоним от него, за да се насладим на страхотни гледки към Пирин и още по-страхотни пътеки към Елешница. Ще караме около час-два по черни пътища, минавайки покрай китни родопски села и махали, за да достигнем много дълга и интересна пътека, по която ще се спуснем до Елешница. От това място ще направим трансфери до пътеките над Банско, където ще се опитаме да минем по поне три от тях (В и К, Тегата и Деед Дог) – последната ще ни отведе до минералните басейни в Добринище http://alphaspa.bg/, където ще останем известно време, за да се насладим на минералните ни богатства. След което отпътуваме за София.

Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: черен път, технични горски пътеки, ендуро пътеки. 
Вода в днешния ден почти няма, добре е да си предвидите в началото на тръгване!
––––––––––––––––––––––––––––––
Нощувка: 
Ще спим в Орцево в къща за гости и/или на палатки.
Цената на нощувката е 10 лв. на човек.
Ще имаме поръчана вкусна храна за вечеря и за закуска.
––––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 120 лв. и включва водач/и, застраховка Злополука, транспорт от София до изходна точка на маршрута с. Аврамово и обратно, съпътстващ транспорт, както и трансфери за хора и велосипеди!

Транспортът ще тръгне в 7:00 ч. на 12.05.2018 г. от паркинга пред Нац. стадион „В. Левски“ в София.

Може да се включите и от с.Аврамово в този маршрут, като предварително заявите това. В този случай организационната такса е 100 лв.

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.05.2018 г.

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Внимание:
Този веломаршрут цели повече спускания и изисква добра физическа подготовка и по-добри (средни) умения по планинско колоездене. 

Определи нивото си сам с MTB-BG.COM: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/1510618019066155/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>