Варварско Ендуро | 21-22 април 2018

Пътеките в района на Варвара вече са добре познати на много хора, но много са и тези, които тепърва ще ги откриват. Хората от инициативата „Алабак“, които ги поддържат, заедно с част от хората, които редовно карат по тях, организират за всички любители на добри и технични пътеки една приятелска ендуро среща в с. Варвара на 21-22 април 2018 г.

Здравейте, пролетта дойде, а с това и активният колоездачен сезон. Ето и едно предложение от нас за каране в Западни Родопи.

Имаме удоволствието да ви поканим да покараме по пътечките в района на село Варвара и Чепинското дефиле. 
Мероприятието ще е несъстезателно ендуро и е част от инициативата за почистване, маркиране и популяризиране на туристическите и колоездачни маршрути в западнородопския дял Алабак. Повече информация за тази инициатива можете да намерите тук: https://fb.com/alabak.info

Този път ще наблегнем на източната част на рида, а занапред сме замислили и други мероприятия. Пътечките ще са разнообразни като трудност. Ще имаме няколко кратки качвания на самоход и две дълги с автомобили до връх Милеви скали. Ще се отдадем и на блажено излежаване в минерални басейни, а също ще посетим и някои местни кръчми.

По-късно ще предоставим и списък с подходящите места за преспиване – къщи за гости и подходящи за къмпингуване поляни.

Както споменахме, ще има по едно качване с автомобили и двата дни до вр. Милеви скали. По тази причина ще има осигурен бус, с който шофьорите да бъдат закарани да приберат колите след спускането. Вторият ден една от пътеките е доста трудна в някои участъци и по тази причина ще има алтернативен вариант.

Събитието няма такса. Ще има осигурен сервиз на място от Вело 2009, а нашия приятел Вальо от Omsight ще помага при нужда от медицинска помощ. Моля всички желаещи да участват да имат предвид, че макар и да не са от най-трудните, пътеките изискват добра техника за спускане. Задължително ще бъде използването на каска и допълнителна защитна екипировка. Молим за датите на събитието да имате планинска застраховка. 

Форма за записване: https://goo.gl/forms/fu8RVq4xXg1INYml2
Места за преспиване: ще бъдат добавени.
GPS следи: ще бъдат добавени непосредствено преди мероприятието.

При въпроси не се колебайте да питате:
Павел, 0888 783 873

До 21 Април! 🙂

https://www.facebook.com/events/228647761029029/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>