Родопски уикенд с гледки към Пирин

Още едно априлско каране на Biking Tours, този път в най-западната част на Родопите, заобиколена от  върховете на Пирин и Рила.

ПРОГРАМА

Среща в 10 ч. пред Джамията в с. Аврамово.

Ден 1, 21.04.2018 г. | Аврамово – Бунцево – Якоруда – Орцево

В 10:20 ч. ще тръгнем на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до Велийшкото било над Орцево и се отправяме към с Бунцево. Достигаме селото по горски път и предизвикателни горски пътеки. Отделяме време за почивка и обяд в селото, след което правим страхотно спускане към град Якоруда по изключително приятни и технични пътеки. Следва трансфер с бус, който ще ни изкачи отново до Бунцево, за да направим още едно спускане към Якоруда. Там ще останем за час-два на минерален басейн. След басейна се извозваме организирано до с. Орцево, където оставаме за нощувка.

Днешното каране е около 35 км, очаквано време за изминаване 4-5 часа.
Терен: черни пътища, пътеки, има и технични!
Вода по маршрута има.

Залагаме на предизвикателни и интересни спускания в следобедните часове.

Реклама

Ден 2, 22.04.2018 г. | Орцево – Елешница – Добринище

Изпълнен с много разнообразни терени, красиви населени места и минерални извори, денят ще започне около 9 ч. сутринта. Ще тръгнем по единственият асфалтов път на селото в югозападна посока и не след дълго ще се отклоним от него за да се насладим на страхотни гледки към Пирин и още по-страхотни пътеки към Елешница и Добринище. Ще караме около час-два по черни пътища, минавайки покрай китни родопски села и махали, за да достигнем много дълга и интересна пътека, по която ще се спуснем до Елешница. От това място ще направим трансфер до пътеките над Банско, където ще направим спускане по една от най-интересните пътеки в района, която ще ни отведе до минералните басейни в Добринище (http://alphaspa.bg/), където ще останем за известно време, за да се насладим на минералните ни богатства. След което отпътуваме за Аврамово и София.

Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: черни пътища, технични горски пътеки. 
Вода по маршрута има.
––––––––––––––––––––––––––––––
Нощувка: 
Ще спим в Орцево в къща за гости и/или на палатки
Цената на нощувката е 10 лв. на човек.
Ще може да си поръчаме храна за вечеря и за закуска.
––––––––––––––––––––––––––––––

Организационната такса за събитието е 90 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, съпътстващ транспорт, както и трансфери за хора и велосипеди!

Транспорт от София до Аврамово и обратно за хора и велосипеди предлагаме срещу допълнително заплащане от 20 лв. Нашият транспорт ще тръгне в 7:00 ч. на 21.04.2018 г. от паркинга пред Националния стадион „В. Левски“ в София.

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 15.04.2018 г.

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Този веломаршрут цели повече спускания и изисква добра физическа подготовка и по-добри (средни) умения по планинско колоездене. 

Определи нивото си сам с MTB-BG.COM
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/1393296944115643/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>