Carpathian MTB Epic 2018 – регистрацията вече тече

Организаторите на многодневния МТБ маратон Carpathian Epic откриха регистрацията за участие през 2018 г. още на 14 февруари. Колоездачи на всякакво ниво – от любители до професионалисти – ще имат възможност да запазят своето място в надпреварата, чиито „рекламен“ девиз е Wild. Rugged. EPIC! През 2017 г. състезанието бе точно такова и изправи много от участниците на ръба на възможностите им – в тази връзка можете да си припомните както официалния репортаж, така и разказа на Бо Дудек, който участва в тежкото съревнование.


Основният източник на информация за състезанието е уебсайтът www.carpathianmtb.ro.

Стартирайки през 2017 г., Carpathian MTB Epic бързо се превърна в пример за подобна многоетапна надпревара на Балканите. Организаторите на събитието има богат опит с предишни мероприятия и го приложиха успешно, с което заслужиха добри отзиви.

Тази година  Carpathian MTB Epic ще се проведе от 16 до 19 август, отново в курорта Cheile Gradistei – Fundata, Румъния. Предвидени са 4 етапа, а общата дължина е около 180 км с над 8000 м изкачване през диви и трудни терени. През 2018 г. състезанието е включено и в календара на UCI с категория S2, предлагайки на професионалните участници общо 80 точки за разпределяне.

Реклама

Новост за тази година е и това, че организаторите предлагат две възможности (два формата) за участие:

4-day EPIC включва пролог и три дневни етапа, като всеки от тях ще бъде по различен маршрут с дължина около 60 км.

1-day Challenge дава възможност на по-любителски настроените да карат само един ден по маршрут с дължина 40 км.

Освен сайта на състезанието, можете да следите и неговата Facebook страница: Facebook Carpathian MTB Epic.