Световни ендуро серии – календар за 2018 и 2019 г. и други новости

Първите подробности за календара на Световните ендуро серии през 2018 г. ви съобщихме още през лятото на 2017, но сега е време да си припомним датите и местата, защото първият старт в Чили е само след един месец. Освен това организаторите вече обявиха и календара за 2019 г., заедно с още няколко интересни новости!

На горната картинка виждате географското и времево разпределение на стартовете през настоящия сезон.

Допълнителна новост през 2018 г. е създаването на Континентални ендуро серии. Най-общо казано, това ще са избрани състезания на всеки континент, които ще са нещо като подниво на кръговете от EWS и ще носят точки за Световната ендуро ранглиста. По този начин те, наред с квалификационните събития (каквото през 2018 г. ще е и Благо Ендуро), ще позволяват на талантливи местни състезатели, които искат да се доберат „по право“, а не чрез жребий, до участие в големите серии, да натрупат точки чрез добри класирания в подобни стартове. Освен това победителят във всяка такава серия ще получава титлата „континентален ендуро шампион“. Повече за Континенталните ендуро серии можете да научите тук: http://www.enduroworldseries.com/continental-enduro-series/.

Реклама

През февруари 2018 г. организаторите на сериите обявиха и календара за 2019 г. чрез този видеоклип:

От него става ясна и още една новост – през 2019 г. за първи път във Финале Лигуре ще се проведе заключително събитие, наречено Trophy of Nations. То няма да е кръг от сериите, а нещо като световно първенство по ендуро, но в доста по-различен формат, отколкото сме свикнали да виждаме в другите дисциплини.Всяка държава ще може да участва с отбори в три категории – национален, търговски и любителски. Всеки отбор трябва да включва трима състезатели. При националните отбори това ще са тримата състезатели с най-много точки в Световната ендуро ранглиста, като ще има мъжки и дамски отбори. Останалите състезатели ще могат да участват в любителските отбори, а най-интересни изглеждат т.нар. търговски отбори, в които ще могат да се включат механиците, мениджърите и други хора, които в нормалните състезания подпомагат професионалните състезатели. Повече подробности за това интересно събитие, което ще ознаменува края на сезон 2019, можете да прочетете тук: http://www.enduroworldseries.com/enduro-world-series-announces-trophy-of-nations-in-finale-for-2019/.

http://www.enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>