Недалеч от дома II – дестинация север

Според една мисъл животът е като развълнувано море и нашето съществуване е на практика сърфиране през каквито вълни се изпречат на пътя ни. Това може би е една от най-добрите метафори за възходите и паденията, за доброто и лошото, които неизбежно ни се случват и с които трябва да се справяме. Това, което отличава някои хора, е тяхната способност да сърфират по свой собствен, уникален начин. Ерки Пунтила знае, че най-добрият начин да се „рестартира“, е като опъне въжетата и отплава към място, в което умът му ще е зает с нещо съвсем друго.

В този филм мястото е далечният север на Финландия, близо до полярния кръг. Там е тъмно и студено, точно както бихте очаквали да е в северната част на северната страна през есента, но също така е и безумно красиво.

Житейският път на Ерки преди време го довежда до момент, в който той разпродава всичката си собственост и заживява на яхта. Лодката Sanibonani е била построена през 1978 г. в ЮАР и луксозната ѝ история включва плавания в Карибско и Средиземно море, но сега тя е намерила дома си в студените финландски води. „Да живееш на лодка се оказа страхотен житейски опит“, споделя Ерки. „Изключително сбитото пространство те кара да се фокусираш върху нещата, от които наистина се нуждаеш. Наслаждавайки се на залеза с чаша хубаво кафе не може по никакъв начин да се сравнява с притежаването на осем чифта обувки, които никога не носиш, както и на тонове други случайни вещи около теб“.

Първият филм на Kona  с това заглавие можете да си припомните ТУК, а повече подробности за настоящото видео можете да намерите тук: http://cog.konaworld.com/not-far-from-home-destination-north/.

Film by – Joonas Vinnari
Music – Lord Huron
Shot with – Sony FS5, a6300, A7r II, Phantom 4 ProStill
Photography by – Jaakko Posti
Thanks for the support – Alpkit & Suunto

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>