Подготовката на Darkfest 2018 върви с пълна сила

Dark Fest е фрийрайд събитие от FEST сериите, което през 2017 г. се проведе за пръв път в ЮАР по трасе, построено от Сам Рейнолдс, Нико Винк и Клеменс Каудела. То обаче има и по-дълга история, защото е наследник на проекта Pure Darkness, който за пръв път отведе Сам Рейнолдс в ЮАР.

Преди всичко, може би ще ви е интересно да гледате клипа от предходното издание, където нещата са доста впечатляващи:

Реклама

И така, в началото на 2018 г. (10 февруари), когато в ЮАР e лято, а при нас зима, Dark Fest ще се завърне с ново трасе, което в момента се изгражда с бързи темпове на ново място в Стеленбош.  За мащабите и профила на скоковете можете да добиете представа от следващите два видеоклипа:

Тъй като в ЮАР температурите в момента са между 30 и 40 градуса, потта се лее из ведро и в сутрешната, и в следобедната смяна. Между тях „трудоваците“ се топят в басейни, за да се разхлаждат в най-горещите следобедни часове. Почвата е изключително суха и рохкава, направо като фин прах, което прави оформянето на елементите доста трудно, но режимът на водата не позволява тя да се пилее, така че екипът се надява в следващите седмици да падне някой хубав дъжд, който да им помогне.

Между всичко друго, на момчетата им остава време и да покарат по местните пътеки и Dirt скокове.

Работата ще продължи и в следващите седмици, преди да пристигнат останалите участници, а ние със съдействието на Monster Energy може да ви представим още материали по темата.


Photos: Eric Palmer

Film by: Thomas Sandell and David Clifford Holmes


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>