Chasing Trail – еп. 17 – 48 часа в Чилкотините

Подходът на Маргус Рига към фотографията е простичък – стани достатъчно добър в снимането и след това карай по-бързо от своите приятели, които са професионални колоездачи.

Роден в Естония, израснал в Торонто, но „оформен“ окончателно на западния бряг в Британска Колумбия (където се премества на 18), неговите снимки не могат да бъдат сбъркани. В тях можете почти да чуете звука на гумите, плъзгащи се по корените или почвата. Често го наричат „Raptor Riga“, защото трудно се намират хора, които да му се опрат при изкачванията. Така той достига връхната точка тъкмо навреме, за да подбере светлината и мястото, на което да снима останалите зад него колоездачи. Късмет ще е и ако успявате да следвате темпото му надолу – понякога може да си помислите, че неговият нов Scott Genius има двигател и Маргус е включил на пета скорост.

Вижте 48 часа с Маргус рига, неговият велосипед и неговия фотоапарат: 

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>