Карането на мъртвите

Въпреки страшното заглавие, този кратък филм на Red Bull е за живите; за живота и за това какво обичаме да правим; и за едно тридневно ендуро състезание в Мексико по вековните пътеки в планините Оаксакан. Надпреварата се проведе през 2017 г. за първи път и се казва Trans Sierra Norte. 

Но макар че това събитие е поводът за създаването на филма, то не е основният мотив. Случайно или не, последният етап от състезанието приключва в град Оаксака точно на датата, когато там се чества Денят на мъртвите (Dia de los Muertos). Чрез цветя, угощения и вечерна фиеста с фоерверки и страховити костюми местните хора почитат своите загинали роднини и приятели, вярвайки че на този ден те се връщат за кратко сред тях.

Всички тези неща, традиционните и модерните, са оплетени в една история, чиито главен герой е един местен планински колоездач, грижещ се за поддържане на пътеките и последвал мечтите си.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>