Още по-богата дневна програма допълва вечерния блок на фестивала „Дни на предизвикателствата“ (29.11 – 01.12)

Отворени срещи, практически семинари и забавни работилници допълват програмата на 13-ите Дни на предизвикателствата (29.11.-01.12, УАСГ)

Дискусии за безопасност, практики по първа помощ, занятия по направа на бира и шоколад ни очакват заедно със серия филмови премиери и вдъхновяващи гости

На прага на зимата, за поредна 13-а година фестивалът за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ поставя в центъра на аутдоор общността споделеното преживяване, споделената мечта за върхове, бездни и далечни простори, споделеният път, планината и природата във всичките й измерения. Програмата е вече целодневна, а мястото на срещата – легендарната Аула „Максима“ на УАСГ.

Тази година големи отворени дискусионни срещи, обединяващи няколко спортни и специализирани общности, ще допълнят вечерната серия силни презентации за най-големите постижения през годината. Ще бъдем свидетели и на разтърсващи филмови премиери от света на екстремното и приключенско кино.

В следобедния блок (между 14 и 17 ч.), в деня на откриването 29 ноември, ще можем да се включим в практика по оказване на първа помощ с основен акцент хипотермия и височинна болест, която ще бъде последвана от кратка сесия йога. Сигурността и безопасността присъстват като водеща нишка в цялата програма. Те ще са в центъра на вечерната презентация на Планинска спасителна служба, която ще се опита да ни даде един експертен анализ на нещастни случаи в нашите планини през последните години. Темата ще има своето продължение на 30 ноември следобед с отворената дискусия за сигурност и инциденти в парапланеризма. Пилоти, претърпели инциденти, ще се изправят пред публиката, да споделят своя опит и да говорят за предотвратяване на рискове. Инструкторите от SkyCamp  ще ни предизвикат накрая със състезание за хартиени самолетчета.

В третия фестивален ден, 1 декември, ще погледнем на сигурността през погледа на БАССЕС, а почетен водещ ще бъде самият Глен Плейк, специалният гост на Дните, легенда в ските и добил широка популярност със своя авангарден пънк стил. По-късно вечерта ще бъде отбелязана и 20-годишнината на БАССЕС. Своята презентация-изненада Глен Плейк ще направи в рамките на вечерната програма на 30 ноември.

Атрактивен модул по занаятчийство ще грабне вниманието ни в рамките на традиционното изложение на Дните. Ще можем да се включим в изкусително вкусна работилница по изработка на шоколад от Bio Benjamin – създатели на два бранда био шоколад от сурово какао – Happy Benjamino & Benjamissimo. Георги Христов от Бира Айляк пък ще ни посвети в тайнството на варенето на бира с натурален сняг, донесен директно от планината!

Изложението на Дните ще е отворено между 11 и 22 ч всеки фестивален ден и ще предложи актуални предложения за здравословен начин на живот, спортна екипировка, медикаменти за превенция на травми, идеи за пътувания и далечни дестинации. Изключително наситена и динамична е и вечерната програма (между 18 и 22 ч). Пригответе се за среща с десетки много успешни и вдъхновяващи с постиженията си българи и цели 10 филмови премиери. И това не е всичко. Цялата програма, по дни може да се види тук:

Програма

Билети за фестивала могат да се закупят предварително на цена 25 лв. за трите дни онлайн от Тикетлоджик и на място от магазини „Стената“. Еднодневните билети са на цена 10 лв. и ще могат да се закупят и на място.

Партньори на събитието са: Nissan, Siteground, Sport Depot, Acer, Банкя, Zoom Design, Photopavillion, Scott, Боровец, хотел „Будапеща“, Julbo, Patagonia, SkyCamp, БАССЕС, ПСС, Академия Първа помощ.

13-ото издание на „Дни на предизвикателствата“ е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018

Реклама

ОНЛАЙН
www.predizvikatelstva.com
https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata/

Официално събитие
https://www.facebook.com/events/427357274326036/

Последвайте ни в Instagram:
@predizvikatelstvacom